Sedan den 14 juni 2018 har Postnord och Wish ett avtal som gör att momsen räknas in i priset som man ser hos Wish. Vilket rent utsagt innebär att alla priser hos Wish har blivit höjda med 25%. Vilket är det som den svenska momsen ligger på för de flesta saker. Det är det som gör att det ser ut som om Wish höjt sina priser på Diamond Painting tavlor och tillbehör.

Innan Postnord fick i uppdrag av Tullverket att se till så att momsen betalades in på paket som kom från länder utanför EU så var det nog många som missade att den skulle betalas in. När Postnord fick uppdraget så införde de en hanteringsavgift för att kunna ha personal som skötte momsinbetalningen. Denna avgift kommer man inte längre behöva betala när man beställer från Wish. Då momsen redan är inräknad i priset och Wish betalar den i sin tur till Postnord, som skickar pengarna vidare till Tullverket.

Wish:s leverantörer märker paketen med en speciell etikett och så skickar Wish elektronisk förhandsinformation till Postnord. Detta gör att Postnord vet att momsen redan är betald för paketet, och att de inte behöver momshantera paketet själva.

Endast hos Wish

Tänk på att detta gäller enbart hos Wish. Om du beställer från en annan sida/app (AliExpress, Fyndiq) där varan skickas från utanför EU. Så är det fortfarande Postnord som sköter momsinbetalningen, och därav tar ut hanteringsavgiften.

Beställt efter den 14 juni och fått betala hanteringsavgift & moms?

Om du beställde något hos Wish innan den 14 juni kl 18 så omfattades inte det av detta nya avtal. Du kommer att behöva betala moms och hanteringsavgift till Postnord. Det har även varit många som fått betala trots att de beställt efter det nya avtalet trätt i kraft. Detta är en miss från Wish:s leverantörer. Om du råkat ut för det skall du kontakta Postnord för att få hjälp att reda ut det.

Vill du läsa mer om hur reglerna ser ut för import av varor från icke EU-land kan du läsa om det här: Moms, tullavgifter & annat nyttigt vid utlandsköp.