Det är många som beställer sina Diamond Painting kit från AliExpress. För er som ännu inte vågat ta steget och undrar vad AliExpress är för någonting ska jag försöka ge er svar.

AliExpress bakgrund

AliExpress är en kinesisk online detaljhandel, som ägs av Alibaba Group. Hemsidan lanserades år 2010 och var från början en portal där företag kunde köpa och sälja produkter av andra företag. Med tiden har de utökat och nu kan även privatpersoner både köpa och sälja till andra privatpersoner och företag. De flesta säljarna är kinesiska, men det finns även vissa från andra länder till exempel Singapore.

Hemsida och app

AliExpress har både en hemsida och en app. Appen finns i både Google Play och App Store. Om man ska tro AliExpress själva så är de flesta sakerna billigare i appen.

Språk

Både hemsidan och appen är på engelska. Även om du på hemsidan kan ändra språket till Svenska så är svenskan väldigt bristfällig. Det är inte mycket som blir korrekt översatt och du kan inte söka efter produkter på svenska. Det som däremot är bra att ställa in är valutan och var sakerna ska skickas. Eftersom inte alla skickar produkterna överallt är det bra att ställa in att de ska skickas till Sverige. Att ha valutan i svenska kronor är också ganska trevligt. Även om omvandlingen kanske inte är helt hundra så får man en uppskattning.

Frakt

De flesta butiker erbjuder gratis frakt, men då tar det oftast mellan 25-35 dagar för varan att komma. Eftersom varorna kommer från ett land utanför EU så tillkommer moms på varorna, och även PostNords avgift. Vissa säljare kringgår detta genom att märka om varorna i ett EU land så att det ser ut som om de skickats inom EU och du slipper då momsen.

Sammanfattning

Mitt svar är att ja, man vågar beställa saker från AliExpress. Det gäller dock att se till att man beställer från bra säljare. Man vill beställa från en säljare som har höga betyg. Det indikerar att de har nöjda köpare och bör därför ha produkter av bra kvalité. Du ska också tänka på att produkterna kommer från ett land utanför EU och du behöver därför betala moms. Då PostNord gör detta åt dig behöver du även betala en avgift till PostNord.

OBS! Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar till AliExpress.