Wish.com är en e-handelsplattform där varor säljs direkt från producenter till kunder. De säljer väldigt mycket olika saker och där ibland Diamond Painting tavlor och tillbehör. För att få bättre resultat när man söker har jag märkt att det är bättre att söka på engelska. Till exempel vill du ha en Diamond Painting med fyrkantiga diamanter sök på ”Diamond Painting Square”.

Om företaget

I huvudsak är Wish en mobilapp men de har även en hemsida där du kan göra köp. Mobilappen finns för både iOS och Android. Företaget grundades 2010 men då hade man en helt annan idé för vad det skulle bli. Idén ändrades snabbt och blev till det vi känner till idag. Många av säljarna hos Wish är fabriker i Kina, men det finns säljare från hela världen.

Frakten

Om du har beställt något från Wish har du säkert lagt märke till att frakten beräknas per vara och inte för hela beställningen. Anledningen till detta är att det är olika säljare. När du söker så ser det kanske ut som att allting kommer från samma plats, men så är alltså inte fallet. För att se vilken säljare som säljer produkten klickar du på den och går till delen som säger ”Säljs av”. Där står det vilken butik som säljer just den produkt du tittar på. Fraktkostnaden för produkten står också när du tittar på en vara. Den varierar lite mellan säljare och det kan vara en bra idé att jämföra mellan olika säljare.

Wish
Ett exempel på hur det ser ut på wish.com när man tittar på vem säljaren av en produkt är.

Postnordsavgift

Postnord och Wish har kommit överens och satt i drift en lösning som gör att moms och andra avgifter ingår i slutpriset du ser hos Wish. Detta innebär att du behöver inte betala några avgifter till Postnord när du hämtar ut ditt paket. Dessa ingår i fraktavgiften som du betalar till Wish. Wish i sin tur betalar å dina vägnar momsen och avgifterna till Postnord som sedan skickar pengarna till Tullverket. Du kan läsa mer om detta här: Varför ha Wish höjt sina priser?.