Jag har försökt tagit reda på vad som egentligen är skillnaden mellan 5D och 3D Diamond Painting. Detta då man ofta ser 5D eller 3D i titeln när man ska beställa en Diamond Painting. Problemet är att det inte finns någon riktig förklaring på vad skillnaden är. En del säger att det inte finns någon skillnad utan att det är endast ett säljknep. Andra säger att det beror på slipningen av diamanterna. Att de som heter 5D glittrar mer än de som heter 3D. Huruvida detta stämmer vet jag inte. Jag kan inte hitta någon som faktiskt verkar veta svaret på denna fråga.

section913
Skillnad i utseende mellan section 9 och section 13 diamanter.

Det jag däremot har hittat är att de fyrkantiga pärlorna verkar slipas på olika sätt. Något som verkar kallas ”section 9” och ”section 13”. Vad jag kan se så är anledningen till det att det skall glittra mer när man använder båda i kombination på sin tavla. Dock så finns de även de som säger att ”section 9” diamanterna är av sämre kvalité och vill man ha en tavla som glittrar mer så är det ”section 13” som gäller. Men precis som med 5D och 3D verkar det inte finnas någon som verkligen vet.

Har du någon aning om vad skillnaden mellan 5D och 3D Diamond Painting är? Skriv gärna en kommentar och låt mig få veta.