På flera platser har jag sett många fråga om vad AB diamanter är när någon nämnt att de använt dessa på en Diamond Painting tavla. Det är inte något som är helt lätt att gissa sig till så därför tänkte jag här svara på frågan ”vad är AB diamanter”.

Vad betyder AB?

Det första du tänker på när du hör förkortningen AB är kanske Aktiebolag. Men du kan vara lugn AB diamanter har inget med en bolagsform att göra utan AB står för Aurora Borealis. Vilket är latin och översatt till svenska blir det ungefär ”nordlig morgonrodnad” eller ”nordligt gryningsljus”. Då ”Aurora” var morgondagens gudinna i den antika romerska mytologin och ”Borealis” betyder nordlig. På svenska brukar man ofta säga norrsken i stället för Aurora Borealis.

Aurora Borealis
Aurora Borealis – fenomenet som AB diamanter fått sitt namn från.

Hur ser diamanterna ut?

Nu kanske du tror att alla AB diamanter är blågrön skimrande, men så är inte fallet. Diamanterna finns i flera olika färger, och det är egentligen skimret som man åsyftar med Aurora Borealis. En del diamanter har en mjuk pärlliknande färg medan andra har en lite starkare två-färgad nyans, som du kan se på nedan bild. Där de vänstra diamanterna är åt det pärlliknande hållet, medan de högra har mer två-färger i nyansen.

AB diamanter
AB diamanter där du kan se att de vänstra är mer pärlliknande i nyansen medan de högra är starkare och har en två-färgad nyans.

Tavlor med AB diamanter

De flesta företag som säljer tavlor med Aurora Borealis diamanter har oftast inte hela tavlan med AB diamanter. Utan de används ofta för att förstärka någon del på tavlan. Ibland är det bara en eller ett par diamanter som man har ersatt med AB diamanter på en tavla, medan på andra så är det en hel färg. Det beror på motivet och vad säljaren tycker passar bra på just den tavlan. Så om du är sugen på att köpa en tavla med Aurora Borealis diamanter var extra noga med att titta hur mycket av tavlan som har sådana. Så att du inte blir besviken för att du trodde att det skulle vara fler AB diamanter än vad det var.

Vilka säljer tavlor med Aurora Borealis diamanter?

Diamond Art Club säljer tavlor med Aurora Borealis diamanter och lika så Ever Moment Official Store på AliExpress.

Du hittar Diamond Art Club här: DAC, och Ever Moment Official Store här: Ever Moment.

OBS! Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar till Diamond Art Club och AliExpress.