Jag har sett att det är en hel del som undrar om symbolerna alltid har samma färg. Svaret är nej. Även om liknande symboler används på alla Diamond Painting tavlor så betyder inte det att de har samma färg. Det är enbart DMC-nummer som är samma mellan olika tavlor.

Har du till exempel en tavla med symbolen % som har DMC-färgen 444 som är gul, så betyder inte det att på nästa tavla är symbolen % gul. Där kan den i stället ha DMC-nummer 310 som är svart. Det är därför som när man sparar diamanter märker dem med DMC-nummer i stället för med symboler. Vill du läsa mer om DMC-nummer kan du göra det här: DMC-nummer – vad är det för något?.

Det projekt jag håller på med för stunden märker jag upp behållarna med både symbol och DMC-nummer, för att slippa titta på symbolkartan hela tiden. Något som jag tycker sparar tid. I min långtidsförvaring har jag däremot enbart märkt upp med DMC-nummer. Detta är just för att symbolerna byter färg, och om jag saknar diamanter på någon tavla så använder jag DMC-numret för att ta reda på vilken färg det är jag saknar.

DMC-3363
En påse som jag märkt med både DMC-nummer och symbol.