Jag har tidigare skrivit om de olika ändar som finns till Diamond Painting pennorna, du kan läsa det inlägget här: Olika ändar till rosa pennan – vad används de till?. Det finns fler ändar än de jag skrivit om där, och jag har hittat två nya ändar som jag köpt. Här delar jag med mig om mina erfarenheten om dessa två nya ändar.

Böjd vinkel

Jag har sett pennor med vinklade ändar ganska länge, men inte provat någon med tanken ”kan det verkligen göra någon skillnad”. När jag för några månader sedan hittade att man kunde köpa lösa ändar hyfsat billigt så kunde jag inte låta bli. Jag var tvungen att köpa ett gäng och prova. Lite skeptisk i början tog jag en ände, satte på en rosa penna och blev förvånad. Den förenklade väldigt mycket. Man kan se på ett annat sätt var man placerar diamanten och det blir då lättare att den hamnar på rätt plats.

2 nya ändar
En ände som är böjd gör det enklare att placera diamanter enligt mig.

Den enda nackdel jag ser är hur man ska få den att hamna i en annan penna. Om man som mig gjort Diamond Painting pennor av andra pennor (du kan läsa hur här: Gör din egna Diamond Painting penna!) så blir det lite knepigt att få in udden i dem. De är nämligen gjorda på ett annat sätt och man har inte bara en liten kort udd som man kan sticka in. Som du kan se på bilden nedan så är den vänstra den del som används för att göra egna pennor, medan den högra är den udd som jag köpt. De är olika stora, och det går inte att bara peta in den nya udden i en annan penna.

Ändar
Den vänstra udden är den bit som jag använt när jag gjort Diamond Painting pennor. Den högra är den udd som jag köpt och nu testat.

Jag ska se om jag kan komma på en lösning och hittar jag en kommer det ett inlägg om det lite länge fram. Om du har en bra idé så dela med dig i kommentarerna nedan. Om du vill köpa denna ände kan du hitta den hos AliExpress här: böjd ände.

Smal ände för fyra diamanter

Jag använder väldigt ofta den ände som har plats för tre diamanter. Det jag märkt med den är att kanten runt är lite tjock så det är svårt att placera diamanterna på väven när andra redan är där. Så när jag hittade denna ände som är smal och har plats för fyra diamanter kunde jag inte låta bli att prova den.

nya ändar
En smal ände med plats för fyra diamanter.

Jag tycker den fungerar riktigt bra. Och precis som jag misstänkte så är det enklare att placera diamanterna när det sitter andra runtom med denna. Det är inte direkt någon skillnad på att plocka upp tre diamanter eller fyra tycker jag, så om du kan använda den för tre så ska du inte stötta på några problem med denna. Om du vill köpa denna ände kan du hitta den hos AliExpress här: smal ände för fyra diamanter.

OBS! Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar till AliExpress.