Det är många som tycker att den rosa penna man får med sitt Diamond Painting kit är jobbig att använda. Den ligger inte bra i handen och man får inget bra grepp. Detta gör att det är många som gör sin egna Diamond Painting penna. För dig som undrar hur man gör detta kommer här en kort liten instruktion.

Steg 1 – Hitta en penna

Det första du ska göra är att hitta en penna som du tycker om och som du får ett bra grepp på. Jag hade en penna hemma som jag tyckte skulle fungera bra. Den hade ett bra grepp och var inte alltför tung.

penna-1
Pennan jag vill göra om till en Diamond Painting penna.

Steg 2 – Ta ut fjäder & röret med bläck

Skruva isär pennan och plocka bort fjädern och röret med bläck. Dessa delar behövs inte längre. För min penna såg det ut som nedan när jag tog isär den.

penna-2
Fjädern och röret med bläck är bortplockat från pennan.

Steg 3 – Klipp bort udden från rosa pennan

Ta en av dina rosa pennor och klipp av udden på den. Se på nedan bild hur mycket du skall klippa av. Denna del skall sättas in i spetsen på din nya penna.

penna3
Du ska bara klippa av den lilla spetsen för att kunna göra en Diamond Painting penna.

Steg 4 – Peta in udden i din nya penna

Nu ska du ta udden som du klippte av från den rosa pennan och peta ned den i din nya penna.

penna-4
I denna del ska du sätta in udden från den rosa pennan.

Steg 5 – Limma fast den rosa udden

För att få udden att stanna kvar i din nya penna så behöver den limmas fast. Till denna penna använde jag en limpistol och duttade i lim. Tänk på att inte använda för mycket lim så att gängorna inte går att använda. Det går bra med vanligt superlim också.

penna-4-1
Pennans spets fylld med lim efter det man haft i den rosa pennans udd.

Steg 6 – Skruva ihop pennan

När limmet torkat skruvar du ihop pennan och nu är din egna Diamond Painting penna redo att användas för att plocka upp diamanter.

Diamond Painting penna
Den färdiga Diamond Painting pennan.

Olika pennor

När jag gjorde pennan i denna guide så gjorde jag även två pennor till på samma gång. Dessa tre pennor skiljde sig en del när man plockade isär dem. Den jag gjort guiden på är den absolut enklaste att göra. Detta då delen där man sätter in den rosa udden är väldigt kort, det gör i sin tur att det blir väldigt enkelt att limma fast den. En av pennorna jag gjorde hade en väldigt lång sådan del vilket gjorde att jag inte kunde använda limpistolen för att sätta fast den rosa udden. Se nedan bild.

penna4
Penna som har längre del där man ska sätta in den rosa pennans udd.

För att lösa detta använde jag i stället superlim som hade en liten pensel. Då kunde jag sticka in den i hålet på pennan (den del där udden sticker ut) och limma insidan av den. Sedan stoppade jag in den rosa udden och drog ned den på plats med en pincett så att den hamnade ordentligt mot limmet. Något krångligare och man ser att den är limmad då den var genomskinlig, men den fungerar lika bra som den andra.