Det finns speciella kavlar att köpa till Diamond Painting och du har säkert hört folk säga att de kavlar sin tavla. Varför gör man då detta? Jo det gör man för att få diamanterna att sitta fast ordentligt på väven. Att applicera tryck på dem är det bästa sättet att göra detta. Med en kavel blir det enkelt att applicera ett hårt tryck och få det jämnt över alla diamanter. Har du några diamanter som ploppar upp så kan en kavel hjälpa dig att få dem att stanna nere.

Du kan så klart använda en vanlig brödkavel, men det finns även en uppsjö av olika Diamond Painting kavlar att köpa. Så om du inte vill använda din brödkavel hittar du information om tre olika sorter nedan.

Kavel i trä

En kavel gjord i trä som sitter ihop med metall. Hela kaveln är 19 cm lång och själva rollern är 7 cm bred och 4.3 cm djup, se nedan bild. Jag tycker kaveln är liten och smidig. Man får bra tryck med den, men om du ska kavla en stor tavla vill du nog ha en kavel med bredare roller. Om du vill köpa den hittar du den här: kavel i trä.

Kavel i trä
En kavel i trä som kan användas för att trycka ned Diamond Painting diamanter på väven.

Plastkavel

En kavel gjord i plast. Den är 12 cm lång med en roller som är 10 cm bred, se nedan bild. Jag tycker även denna kavel fungerar bra. Man får ett bra grepp på den med en hand. Om du vill köpa den hittar du den här: plast kavel.

Plast kavel
En plastkavel för att trycka ned Diamond Painting diamanter på väven.

Kavel med trähandtag och silikon mittdel

En kavel med handtag av trä och med en mittdel gjord av silikon. Hela kaveln är 22.5 cm lång, mitt delen av plast är 10 cm lång och varje handtag är 5.5 cm långa. Det finns fyra olika färger att välja mellan; orange, blå, röd och grön. Denna kaveln är gjord för att användas med båda händerna och om du har större områden är den att föredra. Om du vill köpa den hittar du den här: kavel med trähandtag.

Kavel med trähandtag
Fyra kavlar med trähandtag och silikon mittdel.

OBS! Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar till AliExpress.