Det är säkert flera som sett Diamond Painting pennan som har ett hjul på ena sidan. Jag har hört många olika omdömen om denna hjulpenna och beslutade mig för att prova själv. Ärligt talat hade jag inte speciellt stora förhoppningar för hjulpennan, men jag blev lite överraskad.

Vad jag köpte

När jag köpte hjulpennan så var det inte bara en penna utan jag köpte ett litet paket med saker. Det innehöll tre hjulpennor (där hjulet är i olika storlekar), en tejp som man sätter runt hjulet samt ett tråg till diamanter. Det största hjulet är 5 cm i diameter, mellan storleken är 4 cm i diameter och det minsta hjulet är 3 cm i diameter. Jag köpte detta på AliExpress av butiken Kitchen Daily Store, vill du köpa ett likadant paket kan du göra det här: Hjulpennan paket.

hjulpenna
Paketet jag köpte med tre olika stora hjulpennor, ett tråg och tejp.

Montering

Det första man måste göra är att sätta fast den tunna dubbelhäftande tejpen runt kanten på hjulet. Detta så att diamanterna har något att fästa vid, man använder alltså inte det rosa vaxet till dessa pennor. Jag tyckte det var lite petigt att få fast tejpen, men inte så farligt att det inte går. Det vita man ser på bilden nedan är skyddsplast som man tar bort när man ska använda pennan. Denna plast är bra att spara så man har något skydd för tejpen när man inte använder hjulet.

Hjulpennan
Fastsättning av tejpen på hjulet på hjulpennan.

Diamanter på hjulet

När tejpen väl är på plats så ska man rulla hjulet i ett tråg med diamanter så att diamanterna fastnar. Detta krävs lite tålamod och ett ganska stort tråg, det som kom med i paketet fungerar utmärkt. Du behöver nämligen få diamanterna att ligga på rad i tråget. Eftersom hjulet har en stor diameter behöver man ha ganska många på rad. När man väl har radat upp diamanterna rullar man helt enkelt hjulet över diamanterna för att få dem att fastna på det.

hjulpenna
Diamanter på rad i tråget så man kan rulla hjulpennan över dem för att plocka upp dem.

Diamanterna på väven

När man väl har fått diamanterna att hamna på hjulpennan så är det dags att få dem att hamna på väven. Ta pennan med diamanterna och sätt ned den på väven. Rulla pennan längst med en rad av likadana symboler på väven. Nu kan det bli lite knepigt då man måste rulla pennan rakt så diamanterna hamnar i en rak linje.

Hjulpennan
Tryck hjulpennan mot väven för att få diamanterna att fästa.

Mitt omdöme

Jag blev förvånansvärt överraskad över att det gick så pass bra att använda hjulpennan. Min förväntning var att diamanterna inte skulle fastna på den och att det skulle vara svårt att få det rakt. Så var det inte alls utan det var enkelt att få diamanterna att fastna på pennan. Det som däremot tog lite tid var att få många diamanter på rad i tråget. Jag använde mig av det minsta hjulet och tror att de som är större kan man behöva ett jättestort tråg för. Eftersom man vill ha alla diamanter runt hjulet i en rullning för att de ska hamna rakt.

I början var det lite knepigt att få diamanterna att hamna rakt på väven men efter några försök går det hyfsat enkelt. Har du många diamanter av samma färg kan jag se att man sparar tid genom att använda hjulpennan. Däremot om du har väldigt blandat med färger är den inte till mycket hjälp.

OBS! Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar till AliExpress.