En rosa penna får man med de flesta Diamond Painting kit man beställer. I ena änden sitter den del som gör att man kan lägga en diamant åtgången. I den andra brukar det inte sitta något alls, men ibland så finns det något där. Något som kanske inte är helt självklart vad de ska användas till. Här förklarar jag vad de olika ändar som finns till den rosa pennan är och hur de används.

Ände för 3, 6 & 9 diamanter

Det finns tre olika ändar som ser väldigt snarlika ut men har olika storlek. Dessa ändar används för att lägga 3, 6 eller 9 diamanter på en gång. Du fyller hela den öppna delen med vax. Sedan är det bara att rada upp diamanter i tråget och plocka upp med pennan. Personligen tycker jag den med plats för tre diamanter är riktigt bra. Det kan man bli lite irriterad på är att kanten runt är något tjock vilket gör att det kan bli svårt att få ned den bland redan lagda diamanter. Jag använder den med tre diamanter en hel del, och det snabbar upp läggandet av diamanter väldigt mycket. Vill du köpa dessa ändar kan du hitta dem här: 3, 6 & 9 ändar.

olika ändar
Tre olika ändar för 3, 6 & 9 diamanter.

Ände för att justera diamanter

Denna ände är smal och platt och används för att justera diamanter. Om några diamanter har hamnat lite snett så kan du med denna putta dem till rätta. Änden finns i några olika bredder, och de är ungefär lika stora som ändarna för 3, 6 & 9 diamanter. Jag tycker tanken med denna ände är bra men den fungerar lite si så där. Det beror på hur mycket man trycker och för det mesta så flyttar man bara på limmet medan diamanterna glider tillbaka. Vill du köpa enbart ändar kan du köpa dem här: ände för att justera diamanter.

olika ändar
Tre olika breda ändar för att justera diamanter.

OBS! Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar till AliExpress.