Tycker du inte att det där med ljusplatta är något för dig? Eller vill du inte lägga pengarna på en? Då kan du använda en förstoringslampa i stället. En förstoringslampa kan hjälpa dig att se symbolerna på din Diamond Painting väv bättre.

Vad är en förstoringslampa?

En förstoringslampa är helt enkelt en lampa med ett förstoringsglas. Själva förstoringsglaset brukar vara cirkelformat och runt glaset sitter lampan. Lamporna finns både i sådana modeller som man ställer på bordet eller som man sätter fast i bordsskivan. Det finns även de med golvstativ, men de är något dyrare. Så du har många olika variationer att välja mellan och kan säkert hitta en som du gillar. Både vad gäller priset och utseendet.

Varför använda en förstoringslampa?

Förstoringslampan är bra av två anledningar. Den ena är att den ger ljus på tavlan som gör att du kan se vad du gör lättare. Den andra är att den förstorar symbolerna på tavlan. Om du har en tavla med dåliga symboler kan lampan hjälpa dig att se dem lättare. Du slipper anstränga dina ögon för mycket för att försöka se vad för symbol som är på väven.

Var får man tag i en?

Du kan hitta förstoringslampor lite här och var. Till exempel hos Kjell & co, Clas Ohlson, Jula och Panduro. Priserna verkar ligga på från 300 kronor och uppåt.