Jag har sett en hel del som efterlyser Diamond Painting diamanter för att det helt enkelt inte fanns en viss färg med i paketet. Därför ska du inventera ditt paket. Du upptäcker felen på en gång och kan snabbt få de åtgärdade. Om det går lång tid från du köpt ditt paket och du upptäcker ett fel kan det vara svårt att få det åtgärdat. Det är heller inte kul att påbörja en tavla bara för att upptäcka att något saknas. En guide för hur man inventerar hittar du här: Så här gör du – Inventering.

Saknade diamanter

Inventerar du innehållet i ditt paket ser du snabbt om det saknas något. Om det saknas någon färg helt eller bara några påsar så kontakta säljaren. Det du köpt ska nämligen vara komplett. Om det inte är det så har du rätt att få det åtgärdat. Du bör därför få de saknade diamanterna skickade till dig utan kostnad. Dock så måste man tänka på att om man har beställt från en säljare utanför Europa så kommer man behöva betala moms för paketet. Så därför ska du inventera ditt paket, du upptäcker innan du har påbörjat din tavla om du saknar diamanter.

Trasig eller dålig väv

Även väven kan man ha otur med och få en som är trasig eller som är dålig. Om väven är trasig eller har så pass mycket veck att den inte går att få slät så ska du reklamera den. Säljaren måste då på ett eller annat sätt åtgärda problemet. Hos de svenska säljarna gäller nämligen konsumentköplagen, som ger dig som köper varor en hel del rättigheter. Du kan läsa mer om det här: Online köp i Sverige – vad gäller?. Har du köpt något utanför Europa kan du hitta information här: Online köp från utanför EU – Vad gäller?.