Om du har problem med att det känns trångt på väven och att diamanterna inte får plats kan du här läsa några tips på hur du får bukt med detta. Om dessa lösningar inte fungerar så hör av dig till den du köpte Diamond Painting tavlan av och reklamera den. Har du något sätt för att förhindra att diamanterna inte får plats som inte nämns här? Skriv en kommentar nedan och dela med dig.

Undvik stora diamanter

Det man ska tänka på när man sätter diamanter på sin väv är att inte använda de diamanter som är större än de andra. Likaså ska du inte använda dig av de som är mindre eller trasiga. Om du använder dig av dessa kommer du att få glipor mellan diamanterna, och de kommer att hamna snett. Så undvik de diamanter som är för stora eller för små.

Börja i mitten

Även om det kanske kan vara jobbigt så är en bra idé att börja i mitten och jobba sig utåt. Det vill säga så som man ofta börjar när man syr korsstygn. Om du gör på detta vis så hamnar förskjutningen längst ut på kanten. Där finns det lim för att sätta fast diamanterna, och om det ser konstigt ut så kan du gömma det bakom en ram.

Schackrutemönster

Om du lägger större ytor i samma färg så använd dig av schackrutemönstertekniken. Du lägger då varannan diamant och detta gör att diamanterna hamnar rakare. Eftersom de då hamnar på rätt plats är risken mindre att diamanterna inte får plats och det upplevs som att det är för trångt på väven.

schackrutor
Diamanter lagda i ett schackrutemönster.