Jag har hållit på med Diamond Painting nu i några år och det finns några saker jag önskar jag visste innan jag började med det. Här tänkte jag därför dela med mig av några sådana saker så att nya som börjar slipper gå igenom samma sak. Vad önskar du att du visste innan du började? Dela med dig i kommentarerna nedan.

1. Storlek har betydelse

Det första misstag jag gjorde var att köpa för små tavlor. De blev inte speciellt snygga när de blev klara och jag önskade att jag hade haft koll på att större är bättre när jag började. Då hade jag sluppit slösat både tid och pengar på dem.

visste innan
Ett av mina tidigare köp; en tavla från filmen Peter Pan där man knappt ser vad det är.

2. Enklare med ljusplatta

Exakt hur mycket en ljusplatta underlättar är definitivt något jag önskar att jag visste innan. Man slipper anstränga ögonen för att försöka lista ut vad symbolerna är. Även en väv med otydliga symboler går att göra utan större problem. Vilket gör att man lyckas lägga klart den där tavlan man började på, men lade åt sidan för man inte såg något.

3. Flera ändar till pennan

Att det fanns flera olika ändar till den rosa pennan var inte något som jag förstod direkt. Hade jag vetat om att det fanns ändar för att lägga flera diamanter på en gång hade jag nog fått flera tavlor klara. Även den platta änden som man kan använda för att justera diamanter hade varit till stor hjälp i början.

Ändar till rosa pennan
Tre ändar som man kan sätta på den rosa pennan så man kan lägga flera diamanter på en gång.

4. Stort tråg underlättar

Jag använde länge de små gröna och vita trågen som man ofta får med ett Diamond Painting kit. Vid stora områden av samma färg så gjorde jag inte annat än att fylla på dem. Om jag visste innan att det fanns större som gjorde att jag slapp fylla på dem hela tiden hade det gjort mitt liv lättare.

visste innan
Ett stort tråg som rymmer många diamanter och man slipper fylla på det hela tiden.

5. Avstånd till tavlan

Även en tavla i en bra storlek kan se helt fel och pixlig ut när man sitter och håller på. Det har varit gånger då jag lagt undan en tavla för att jag inte tycker den är snygg. När jag sedan hittat tavlan och tittat på håll ser jag inget fel på den, och förstår inte varför jag inte gjort klart den. Så det är bra att ta ett steg bort från tavlan och titta på den från lite avstånd. Då brukar den se bättre ut. Jag får fortfarande påminna mig själv om detta när jag sitter och håller på med en tavla.