Det är många som undrar hur man ska förvara sina Diamond Painting diamanter. Så här förvarar jag mina diamanter, både vad gäller en pågående tavla och för de diamanter som blivit över. I min mening finns det inget rätt eller fel sätt att förvara dem på, bara olika sätt. Det gäller att hitta det som fungerar just för dig.

Pågående projekt

Jag förvarar mina diamanter till ett pågående projekt i tic-tac burkar. Dessa tic-tac burkar förvaras sedan i en större låda, med ett mellanrum i mitten. I rummet i mitten förvarar jag symbolkartan, häftmassa och ett fodral med tråg, pennor och pincetter. Jag tycker det är smidigt att ha allting i en och samma låda. Då det bara är att ta fram hela lådan så har man allting till tavlan man håller på med.

Låda med tic-tac burkar
Lådan med tic-tac burkar som jag använder till pågående projekt.

Tic-tac burkarna har jag märkt med symboler. Detta då jag tycker det är smidig att slippa titta på symbolkartan för att ta reda på vilken färg jag behöver. De flesta tavlorna använder samma symboler och då tycker jag att det är lättast att märka med dem. När jag är klar med ett projekt och flyttar över diamanterna till min långtidsförvaring använder jag symbolkartan för att ta fram DMC-nummer. Jag har en liten tratt för att fylla på tic-tac burkarna. Utöver tratten har jag även ett vitt tråg med en liten pip som passar perfekt i öppningen på tic-tac burkarna. Lådan innehåller totalt 64 tic-tac burkar. Denna låda hittade jag hos Wish och vill du köpa den hittar du den här: 105 delar låda.

Överblivna diamanter

För att förvara diamanter som blivit över från de olika tavlor jag har gjort använder jag också tic-tac burkar. De lådor som dessa tic-tac burkar ligger i har dock inte ett mellanrum i mitten. Något som inte behövs till långtidsförvaringen enligt mig. Jag har överblivna tråg, pennor och andra tillbehör förvarade i en egen låda. Burkarna är märkta med DMC-nummer då det är det enda som är samma från de olika projekten.

Så här förvarar jag mina diamanter
Lådor med tic-tac burkar som jag använder för att förvara överblivna diamanter.

Om färgerna skiljer för mycket i nyanserna så markerar jag burken med DMC-nummer samt ett löpnummer. Till exempel om jag har två olika nyanser av 444 så är burkarna markerade med 444 och 1 samt 444 och 2. Varje låda innehåller 64 tic-tac burkar. Vill du köpa dessa lådor finns de hos Dispaint Store hos AliExpress, direkt länk hittar du här: tic-tac lådor.

Tic-tack burkar märkta med DMC-nummer samt en etta och tvåa då det är olika nyanser av färgen.

OBS! Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar till AliExpress.