Det finns många olika tillbehör till Diamond Painting och inte nog med det så finns det olika varianter av de tillbehören. Här listar jag de tillbehör jag inte klarar mig utan. Om du hållit på med Diamond Painting har du nog redan hittat vilka tillbehör du inte klarar dig utan. Skriv en kommentar nedan med vilka du använder.

Ljusplatta

Något jag inte klarar mig utan är min ljusplatta. Den hjälper mig se symbolerna tydligt vilket gör det lättare att placera diamanterna på väven. Har man otur och får en dålig väv som jag fått en gång så är den verkligen guld värd. Den är även bra på de som har tydliga symboler för den gör att man inte behöver anstränga ögonen alls. Jag har tidigare skrivit ett inlägg om min ljusplatta som du kan läsa här: Jag köpte en ljusplatta/ljusbord.

Ljusplatta
Min ljusplatta som hjälper mig se symbolerna lättare.

Stort vitt tråg

När jag göra större tavlor där man har stora områden av samma färg är mitt stora vita tråg helt ovärderligt. Man kan fylla i en hel del diamanter i tråget och slipper hålla på att fylla på det hela tiden. Vilket sparar tid.

Stort vitt tråg
Stort vitt tråg som är bra till tavlor med stora områden av samma färg.

Pincett

Pincetten använder jag för att lägga diamanterna i schackrutemönster. Jag tycker att pincetten gör det lättare att sätta ner diamanter som är utspridda. Det vill säga när de sitter en färg lite här och där. I början på ett område använder jag den ofta, när det väl börjas fyllas i brukar jag gå över till en penna i stället. Jag tycker precisionen man får med en pincett är helt oslagbar när det gäller enstaka diamanter som inte är omgivna av något.

pincett
En pincett som jag använder för att lägga diamanter i schackrutemönster.

Dubbel spets penna

När jag har placerat många diamanter med pincetten brukar det ofta finnas tomma platser där det är två diamanter i samma färg bredvid varandra. Då använder jag en penna som har två spetsar. Vilket gör det väldigt smidigt att placera diamanter. Om du vill skaffa en penna med dubbel spetsar så hittar du den här: dubbel spets penna.

Dubbel spets
En penna med två spetsar.

Laptop ställ

Jag har en liten lägenhet och sitter i min soffa när jag håller på med Diamond Painting. I början la jag väven direkt på bordet, men det började göra ont i nacke och rygg. Så då skaffade jag ett laptop ställ, och det är jag verkligen glad för att jag gjorde. Det har ben som man kan fälla ut som gör det högre, men det bästa med det är att jag kan ha det i knät i soffan. Jag behöver inte ens använda mitt vardagsrums bord. Helt suveränt tycker jag!

Laptop ställ
Mitt laptop ställ med ljusplatta och Diamond Painting tavla på den.

OBS! Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar till AliExpress.