Jag har en Diamond Painting tavla som jag började med för någon månad sedan. Men som jag inte haft sug att jobba på, anledningen är att symbolerna är väldigt dåliga. Även om en del av dem är väldigt tydliga, så går andra inte att skilja på. Detta gjorde att jag tog beslutet och köpte en ljusplatta. Jag har tidigare skrivit om ”Ljusplatta – är det något att ha?” och kan nu ärligt säga att ja, det underlättar verkligen.

Ljusbordet jag köpte är av märket Junlon och är i storlek A3 (35,5 x 48,3 cm), det har även dimbart ljus. Den har tre olika ljuslägen och är endast 9 mm tjock. Ljusbordet har en knapp där man startar den samt ändrar vilket ljusläge man vill ha. Den går på ström och ansluts med ett micro-USB uttag i ljusbordet. Utöver detta är den CE-märkt och har 1 års garanti.

köpte en ljusplatta
Ljusbordet jag köpte i storlek A3.

Var den köptes

Jag köpte ljusbordet från Mattonbutiken, och även om det är dyrare än att köpa en från AliExpress eller liknande så vet jag den uppehåller Sveriges krav på elsäkerhet. Något som jag tycker väger upp priset. Nu behöver jag inte vara orolig att den går sönder eller börjar brinna på grund av att den inte är korrekt tillverkad.

ljusbord_laddare
Kabel och laddare till ljusbordet. Lägg även märke till att både ljusplattan och strömadaptern har CE-märkning.

Anledningen till att jag tog ett ljusbord i A3 storlek var för att slippa hålla på att flytta på den hela tiden. Innan jag köpte ljusbordet använde jag nämligen min iPad till ljusbord och störde mig på att den var så liten. Jag fick flytta på den hela tiden kändes det som, och konstaterade att jag behövde en större. Jag har satt fast min DP med maskeringstejp på ljusbordet och sedan har det bara varit att pärla på. Det hela blev ännu smidigare av att den tavla jag håller på med nu är lika bred som ljusbordet.

Avslutningsvis vill jag bara säga att om du har en tavla som du tappat intresset på för att det är dåligt trycka symboler. Så köp en ljusplatta, du kommer inte ångra dig.