En del sidor säljer Diamond Painting pennor för runda och fyrkantiga diamanter. Det står att de är gjorda för antingen det ena eller det andra. Frågan är dock gör det någon skillnad? Är de något att ha?

Penna för runda diamanter

Pennan för runda diamanter har inte något konstigt utseende utan sidan där man fyller på med vax är rund och den fungerar precis som en helt vanlig Diamond Painting penna. Så om någon sida säljer pennor för runda diamanter så är det egentligen ingen penna som det är något speciellt med. Den kommer fungera på samma sätt som en rosa penna, utom att den kanske är finare att titta på.

pennor för runda och fyrkantiga diamanter
En Diamond Painting penna för runda diamanter.

Penna för fyrkantiga diamanter

Pennan för fyrkantiga diamanter skiljer sig i enbart en sak från den för runda, och det är att spetsen där man fyller på med vax är fyrkantig. Jag har inte märkt av att det är lättare att plocka upp fyrkantiga diamanter med den, utan märker absolut ingen skillnad. Det går lika bra att plocka upp diamanter med båda, oavsett om diamanterna är runda eller fyrkantiga.

pennor för runda och fyrkantiga diamanter
En Diamond Painting penna för fyrkantiga diamanter.

Gör det någon skillnad?

I min mening så påverkar inte formen på spetsen någon ting. Det är själva vaxet i spetsen som används för att plocka upp diamanter, så egentligen rör man inte diamanterna med spetsen. Jag tror att de som säljer pennor för runda och fyrkantiga diamanter enbart gör det som ett reklam knep. Om det är så att du tänkt köpa en penna bara för att den är för runda eller fyrkantiga diamanter så säger jag spara dina pengar. Om pennan inte har ett speciellt utseende som du vill ha så är det inte värt det, då det inte gör varken till eller från. Är du sugen på att testa det själv så kan du hitta pennor här: modell 1 och modell 2. Båda modeller finns för både runda och fyrkantiga.

OBS! Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar till AliExpress.