Flera gillar inte det rosa vaxet som kommer med de flesta Diamond Painting tavlor, men det finns alternativ att använda. Jag har hittat två alternativ som jag tycker fungerar bra att använda i stället. Gillar inte du det rosa vaxet och har ett bra alternativ? Skriv en kommentar och berätta.

Häftmassa

Man kan ersätta de rosa vaxet med häftmassa. Personligen använder jag häftmassa då jag tycker att jag inte behöver fylla på pennan lika ofta. Vilket snabbar upp läggandet lite grann. Nackdelen med häftmassan är dock att om man använder för mycket så blir det rester kvar på diamanterna. Det kan det dock även bli från det rosa vaxet. En annan nackdel är om du råkar få häftmassa på limmet så släpper det inte från väven. Det har hänt mig några gånger och då har jag petat bort det mesta med en pincett och sedan satt ned en diamant. Diamanten har dock suttit bra och inte lossnat.

gillar inte det rosa vaxet
Häftmassa som man kan använda i stället för det rosa vaxet.

Vaxpenna

Det andra alternativet jag har hittat är att använda sig av en vaxpenna. Det vill säga en penna som helt består av hårt vax. Fördelen är att du inte behöver fylla på den, eftersom den helt består av vax. Den sorten jag använt har dock en stor nackdel, och det är att man inte kan trycka speciellt hårt med den. Något som man ibland behöver göra om diamanterna är lagda i schackrutemönster och hålen är något för tajta. Det finns även pennor som brukar användas för att dekorera naglar, dessa skulle jag gissa att även de fungerar med diamanter. Jag har dock inte testat det, men om du har gjort det så skriv en kommentar om hur det fungerade.

Två olika vaxpennor som kan användas om man inte gillar det rosa vaxet.

Vart får man tag i häftmassa och vaxpennor?

Häftmassa brukar finnas i de flesta butiker. Du kan till exempel hitta det hos ICA eller Clas Ohlson. Vaxpennorna du ser på bilden ovan har jag köpt hos AliExpress. Den vänstra kan du hitta här: vaxpenna röd. Den högra kan du hitta här: vaxpenna hel.

OBS! Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar till AliExpress.