Lägger du dina Diamond Painting tavlor på ett lågt bord? Där du behöver sitta framåtlutad med både nacke och rygg böjd? Om du inte redan har så kommer du nog få ont i nacke och rygg. Här kommer några tips på tillbehör som kan hjälpa dig.

Laptop stöd

Du kan köpa ett laptop stöd att använda som bord. De flesta laptop stöd går nämligen att luta. Vilket gör att du slipper böja nacken allt för mycket. Jag själv köpte ett laptop stöd hos Jysk, och det fungerar riktigt bra. Det finns en sidodel som inte vinklas där man får plats med både tråget och pennan. Vilket underlättar eftersom det står rakt och inte glider av den vinklade ytan. Du kan köpa det här: laptop stöd.

laptopstöd
Laptop stöd som kan vinklas och gör att man slipper sitta böjd.

Ritbord

Om du har mycket utrymme så kan du skaffa ett ritbord. I princip är det ett skrivbord som du kan luta skivan på, så att du slipper sitta böjd. Det finns olika varianter, med lådor och utan, och med olika mycket utrymme bredvid den lutbara skivan. Hade jag haft utrymme hemma för det skulle jag definitivt köpa ett ritbord. Jag ser bara fördelar med det och då speciellt det högra bordet på nedan bild. Du har plats att ha din väv och även utrymme för saker. Lådorna gör det hela ännu bättre eftersom du får någonstans att stoppa undan saker som du kanske inte använder just nu. På nedan bild kan du se två olika modeller, den vänstra hittar du hos Mattonbutiken och den högra finns hos CDON.com. Om du är intresserad kan du köpa dem på dessa länkar: ritbordet hos Matton eller ritbordet hos CDON.com.

ritbord
Två olika modeller av ritbord som du kan använda för att slippa sitta lutad när du gör Diamond Painting.

Bordsstaffli

Ett bordsstaffli är till för att sätta en duk på för att måla, men det går även att använda vissa modeller av dem att sätta Diamond Painting duken på. Ett golvstaffli bör också gå att använda, men då behöver man något att sätta väven på. Nedan modell finns hos Mattonbutiken, och du kan köpa det här: bordsstaffli.

bordsstaffli
Ett bordsstaffli som kan användas till att ha Diamond Painting duken på.