Det är sällan man får det exakta antalet diamanter när man får sin Diamond Painting tavla. Oftast sitter man med ett gäng diamanter över när man slutfört den. Frågan är då vad kan man göra med diamanterna som blev över?

DMC-nummer

Då tillverkarna av diamanter använder sig av DMC-nummer så kan man faktiskt blanda diamanterna med varandra. Det man ska tänka på är att nyanserna kan skilja sig lite åt mellan olika leverantörer. Så innan man blandar ihop alla diamanter av en färg så bör man kontrollera så att nyanserna är detsamma. Om de inte är det så blanda dem inte, märk dem istället med DMC-nummer och notera att du har flera nyanser av samma nummer. Vill du läsa mer om DMC-nummer kan du göra det här.

dmc
Påse märkt med DMC-nummer.

Genom att spara diamanterna man har över så kan man använda dem till andra tavlor. Om du saknar någon färg i ett pågående projekt så kan du titta om du kanske har fått diamanter över från ett tidigare projekt av den färgen. Kontrollera så att nyanserna stämmer och stämmer de överens, ja då är det bara fritt fram att använda dem och du slipper vänta på att få fler diamanter.

Dekorera något

Om du inte vet DMC-nummer på dina diamanter kan du alltid spara dem ändå och använda dem till att dekorera något. Det finns de som använt överblivna diamanter till att dekorera ljuslyktor, julkort och liknande. Jag har till och med sett en som dekorerat ett par högklackade skor. Endast din fantasi sätter gränserna för vad du kan göra med diamanterna som blev över.