Ibland saknar man diamanter till sin tavla. Varför man saknar diamanter kan bero på olika anledningar, men det är alltid lika irriterande. Är det så att du märker att det saknas en eller flera påsar av diamanter när du inventerat ditt Diamond Painting kit så ska du vända dig till den du köpte den av. Oftast skickar denne diamanterna till dig kostnadsfritt. Tänk dock på att om du beställt från en leverantör utanför EU (gäller ej Wish) så kommer du få betala moms och posthantering för paketet. Även om den som skickar paketet inte tar något betalt.

Kan man beställa enbart diamanter?

Det finns även de som säljer enbart diamanter, vilket är helt perfekt om man saknar diamanter. En sådan sida är smithsbeads.co.uk, de håller till i Storbritannien. Där kan du beställa påsar av de färger du saknar. Tänk dock på att Storbritannien har gått ur EU och snart kommer man få betala moms och posthantering även för beställningar där ifrån. Det finns även säljare på AliExpress som säljer enbart diamanter. Till exempel är dessa bra att beställa diamanter från: AZQSD Official Store.

saknar diamanter
Hyllor med påsar som innehåller olika färger av diamanter.

Hur vet jag vilken färg jag ska beställa?

De flesta leverantörer använder sig av DMC numrering och du bör kunna se vilken färg du saknar på symbolkartan. De som säljer diamanter säljer dem enligt DMC numrering. Tänk på att diamanterna kan skilja i nyanser mellan olika leverantörer. Så om du fått hem diamanter kontrollera med de du använt tidigare på tavlan så att det blir rätt nyans.

Symbolkarta
Symbolkarta som visar symboler, dmc-nummer, antal påsar och antal diamanter.

Facebook grupper

Det finns även en del grupper på Facebook för Diamond Painting och i dessa delar folk med sig av överblivna diamanter. De flesta tar enbart betalt för portot och du får dina diamanter snabbare än om du skulle beställa dem från utlandet. Så om du vill ha dina diamanter snabbt och till låg kostnad är detta sättet att föredra.

OBS! Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar till AliExpress.