Ska du iväg på semester och vill ta med dig ditt Diamond Painting projekt? Undrar du hur du ska göra för att inte alla diamanterna skall flyga iväg? Eller hur du ska undvika att få tavlan skrynkligt nu när väven väl är slät? Då har jag några tips till dig nedan som hjälper dig med hur du ska få med dig din tavla när du reser. Oavsett vilken metod du tänker använda skulle jag nog hålla mig till ett hyfsat litet projekt.

Flytorm (pool noodle)

Du kan rulla ihop tavlan med diamanterna utåt på en ”flytorm” (kallas för pool noodle på engelska). Dessa finns att köpa i olika längd hos bland annat leksaksbutiker. Vissa Diamond Painting kit som jag fått har suttit snurrade runt en mindre variant av dessa. De kan man så klart också använda.

semester
Pool noodle som kan användas för att ta med DP på semester.

Pringles burkar

En bra idé som jag läste om var att använda sig av urtvättade Pringles burkar. Har du ett litet projekt kan du enkelt rulla ihop den med diamanterna utåt och sedan stoppa ned den i en Pringles burk. Har du ett större projekt kan du använda två burkar, en på varje ände.

Kartong

Om du har lite mer plats och inte behöver göra tavlan mindre kan du alltid sätta fast den på en bit kartong på varje sida. Då är den skyddad mot omgivningen men kanske inte är den smidigaste att ta med sig.

Väska för skisser

Det du kan göra är att använda en väska för skisser, (portfolio väska). Dessa finns i olika storlekar och är gjorda för att ha skisser i. Det går alldeles utmärkt att ha din Diamond Painting väv där i i stället. Den nedan finns hos AliExpress och vill du köpa en kan du klicka på bilden för att komma till produkten.

En väska för skisser som kan användas till att frakta en Diamond Painting tavla i.

Diamanterna då?

Dessa sätt att ta med sig sin Diamond Painting riktar sig mer till hur du ska få med dig väven. Hur du får med dig diamanterna? Läs detta inlägg: 3 förvaringslådor för Diamond Painting.