Vet du om att väven har olika utseenden beroende på om du gör en Diamond Painting med fyrkantiga eller runda diamanter? Nedan kan du läsa om hur de skiljer sig åt och varför.

Fyrkantiga diamanter

Väven för fyrkantiga diamanter har fyrkantiga rutor på sig med symbolen i. Det brukar ofta finnas ett streck var tionde ruta som är något tjockare än de andra. Något som kanske inte spelar så stor roll på en färdigtryckt väv, men på en utan symboler underlättar de. De gör det nämligen lättare att avgöra var man är i mönstret man följer.

Väv för fyrkantiga diamanter

Runda diamanter

Väven för de runda diamanter har inte fyrkantiga rutor på sig utan runda med symbolen i. Detta eftersom annars hade man sett delar av den fyrkantiga rutan mellan gliporna som blir mellan de runda diamanterna. På nedan bild ser det lite ut som en kombination, men det är för att det måste vara rätt färg på bakgrunden så de glipor som uppstår inte lyser igenom. Du ser ändå de runda ringar som är de som bör vara på en väv för runda diamanter.

Olika utseenden
Väv för runda diamanter.

Varför finns det rutor på väven?

Anledningen till att det finns rutor på väven är för att underlätta för dig som sätter ner diamanter. Rutorna visar var någonstans diamanterna skall placeras på väven. Placerar du diamanterna mitt i den runda eller fyrkantiga rutan så kommer slutresultatet att se bra ut. Då allting bör hamna där det ska i slutändan. Så de olika utseenden är till för att göra så att det både ser bättre ut samt hjälpa oss placera diamanter.