Ibland står man där utan en ny Diamond Painting. Man kanske har gjort de man hade lite snabbare än vad man trott, eller så har det kommit en pandemi och satt käppar i hjulet. Oavsett anledning så listar jag här några saker du kan göra i väntan på nästa tavla.

Skaffa en Diamond Painting app

Ladda ned en Diamond Painting app och lägg in alla dina färdiga projekt, och de som du har beställt, och alla de som du drömmer om att göra. Jag har gjort ett inlägg om en sådan app som du kan hitta här: Diamond Painting logbook.

Diamond Painting logbook
Tillagda projekt i appen Diamond Painting logbook med olika status.

Titta på andra

På YouTube kan du hitta massor av Diamond Painting videor. Så det är bara att söka och se vad som kommer upp. Jag tror att du kommer att ha att göra ett tag i alla fall. Speciellt då YouTube föreslår nya videor hela tiden efter man sett en.

Överblivna diamanter

Använd dina överblivna diamanter till att dekorera något med. Då får du i alla fall hålla på med diamanterna. Jag har gjort nyckelringar av mina, samt planerar att göra hälsningskort. Du kan hitta några tips på vad man kan göra här: 6 tips på vad du kan göra med överblivna diamanter.

Nyckelringar
Olika nyckelringar jag gjort med överblivna diamanter.

Få inspiration till nya tavlor

Logga in på Pinterest och få inspiration till nya tavlor. Prova att söka på Diamond Painting så ska du se att det dyker upp en hel del. Både tavlor och tips finns det gott om där. Om du inte vet hur du söker själv så kan du gå in här: Diamond Painting på Pinterest.

Korsstygnsapp

Det finns en del appar för korsstygn där ute, så om du inte har något att göra så kan du ladda ned en. Du kan drömma dig bort och tänka att korsen som du sätter ned är diamanter. Inte riktigt lika kul som att hålla på med Diamond Painting, men man har något att göra.

Målarboks app

Om det där med korsstygn inte är något för dig så kan du ladda ned en målarboksapp i stället. Samma som med korsstygnsappen, det är inte riktigt samma sak som att hålla på med en riktig Diamond Painting tavla. Men duger om man får för mycket abstinens.

Beställ fler

Om du börjar bli riktigt desperat i väntan på nästa tavla kan du alltid surfa in på närmaste hemsida som säljer tavlor och beställa fler. Det hjälper dig kanske inte så speciellt mycket på en gång, då du nu har ännu fler tavlor att vänta på. Men se det som en investering och att du har att göra ett tag när de väl kommit. Kanske förhindrar det dig från att stå utan igen.