Har du gjort många Diamond Paintings och vill hålla koll på vilka du gjort? Vad för mått de har? Eller hur lång tid de tog? Då är appen Diamond Painting Logbook något för dig.

iOS och Android

Appen har funnits för iOS ett tag och snart finns den även för Android. Just nu kan man testa appen för Android, och hjälpa till i utvecklingen av den. Båda apparna kostar 12 kronor, något som jag tycker är ett helt överkomligt pris. Du hittar appen för iOS här: iOS, och appen för Android hittar du här: Android.

Funktioner

I appen kan du lägga till projekt, färger du har och det finns även en önskelista. När du lägger till ett projekt så kan du ange en hel hög med detaljer. Bland annat kan du namnge projektet, lägga till en bild, ange måtten, vem du köpte av och när samt vad den kostade. Du kan även ange om tavlan är full eller partial drill och om den har fyrkantiga eller runda diamanter.

Status

Du kan sätta olika statusar på dina projekt. Om du är klar med en tavla kan du markera den som färdig. Inte nog med det, du kan även ange om du behållit tavlan, sålt den eller gett bort den. Om du har beställt en ny tavla kan du ange att du inte fått den, när den väl kommit kan du ändra statusen till att du fått den men inte påbörjat den. När du sedan börjar på din tavla kan du ändra statusen till påbörjad, du kan även ange vilken dag du startade den på. Om du har sålt en tavla kan du skriva in hur mycket du sålde den för.

Diamond Painting logbook
Tillagda projekt i appen Diamond Painting logbook med olika status.

Färger

Något som är riktigt bra med appen är att du kan lägga in hur många påsar av varje färg som du har. Du kan ange hel eller halv påse. Jag gissar på att med en påse menar man de som är fyllda med 200 diamanter. Detta är en funktion som jag tycker är väldigt smidigt för då kan man hålla koll på vilka färger man har utan att behöva titta i sin förvaring.

Diamond Painting logbook
Färger tillagda i appen Diamond Painting logbook, med antal påsar av varje färg.