Har du någon gång suttit och hållit på med din Diamond Painting och råkat spillt ut diamanter? Du ska veta att du är inte ensam. Jag tror att majoriteten av alla som håller på med DP har nog någon gång gjort det. Så fort man ser tråget välta så kommer paniken. ”Vad gör jag nu?”. ”Nu kommer jag aldrig bli klar med min tavla!”. Besvikelsen är stor, men du ska veta att det finns några knep man kan ta till för att få upp sina diamanter.

Klädvårdsrulle

Om du har en klädvårdsrulle hemma kan du använda den för att få upp diamanterna. Rullar du den på diamanterna kommer de fastna på tejpen på rullen. Du kan sedan plocka bort dem från rullen och använda dem igen.

spillt ut diamanter
En klädvårdsrulle som kan användas för att få upp spillda diamanter.

Dammsugare med nylonstrumpa

nylonstrumpa
En dammsugare med nylonstrumpa över för att dammsuga upp spillda diamanter.

Ett sätt som kan hjälpa dig få tag i många diamanter på en gång är att använda en nylonstrumpa och en dammsugare. Du trär helt enkelt nylonstrumpan över dammsugare munstycket och sedan är det bara att dammsuga upp diamanterna. Tack vare nylonstrumpan fastnar diamanterna på den och åker inte ned i dammsugaren. Vilket gör att du kan enkelt placera munstycket över en burk och stänga av dammsugaren. Då släpper diamanterna från strumpan och åker ner i burken.

Pincett

Om du har spillt ut diamanter på den klistriga väven så är det ganska enkelt att plocka upp dem med en pincett. Är det många som ligger löst så är det dock en bra idé att först tömma ner dessa i ett tråg. Sedan är det bara att ta fram en pincett och plocka loss de andra.