Här hittar du hela 8 Diamond Painting tips som passar både dig som nybörjare och veteran. Har du något tips du vill dela med dig av så skriv en kommentar nedan.

Ta bort symbolkartan från väven

Använd nagellacks borttagningsmedel eller aceton för att ta bort symbolkartan som är tryckt på väven. Så slipper du tänkta på den när du ska rama in din tavla.

8 diamond painting tips
Ta bort symbolkartan med nagellacks borttagningsmedel.

Förvara väven till dina tavlor plant

Om du förvarar väven till dina tavlor plant så är de redo att börjas på direkt när du är klar med den innan. Du slipper att tavlan rullar ihop sig och behöver inte försöka få den slät igen.

Större tavla ger bättre resultat

Som med det mesta som är i pixlar får man ett bättre resultat med en större tavla. Då får man med mer detaljer och man ser tydligare vad tavlan föreställer. Vill du läsa mer om detta kan du göra det här: storlek har betydelse för Diamond Painting.

Använd ramlist för att hänga upp din Diamond Painting

Vill du inte lägga dyra pengar på att rama in din tavla så kan du använda ramlister (affischlist/posterhängare). De är billigare än vanliga ramar och ser snygga ut. Om du förseglar tavlan så håller den bättre då dessa ramar inte har något glas. Du kan hitta ramlister hos Panduro, Lagerhaus och Postery.com.

8 Diamond painting tips
Ramlist som du kan använda för att hänga upp din Diamond Painting.

Kavla din färdiga tavla

Kavla din tavla för att få diamanterna att fästa ordentligt på väven. Innan du ramar in din tavla eller har på något förseglingsmedel så bör du kavla din färdiga Diamond Painting för att få diamanterna att sitta fast ordentligt. Dessutom gör detta att de sitter jämnare och inte sticker upp här och där.

Spara dina överblivna diamanter

Att spara de diamanter som blir över är en bra idé, om du saknar någon till nästa tavla så kan du använda de du har i stället för att köpa nya. Kom bara ihåg att märka dem med DMC numret. Vill du veta hur jag förvarar mina diamanter kan du läsa om det här: Så här förvarar jag mina diamanter.

Tejpa klisterkanten med dekorationstejp

Använda dekorationstejp (washitejp) för att täcka klister kanten runt tavlan. Om du vill att den klistriga kanten runt tavlan skall vara fri från damm och ludd så kan du använda dekorationstejp för att täcka kanten. På så sätt håller du kanten ren och du slipper fastna i den när du sätter fast diamanter på väven. Finns att köpa lite här och var, till exempel hos Kristinas Scrapbooking och hos Skapamer.se.

washitejp
Dekorationstejp (washitejp) på kanten av en Diamond Painting tavla.

Lägg symbolkartan i en plastficka

Om du har en lös pappers symbolkarta till din Diamond Painting så kan du lägga den i en plastficka. På så sätt undviker du att den fastnar i klistret på tavlan om du råkar lägga pappret på tavlan när skyddsplasten är borta.