OBS! Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar till AliExpress.

Har du Diamond Painting diamanter över från dina tavlor? Börjar det bli mer än vad du kan förvara? Här hittar du några tips på vad du kan göra med överblivna diamanter.

Träfigurer och träbokstäver

Hos olika hobby butiker finns det bokstäver och figurer gjorda av trä, dessa är ofta tänkt till att måla på. Men det går lika bra att limma fast diamanter. Speciellt dyra är de inte heller, så man slipper göra av med ännu mer pengar. Du hittar träfigurer hos till exempel Slöjd-detaljer och träbokstäver kan du hitta hos Skapamer.se.

överblivna diamanter
En träfigur och en träbokstav som kan användas till att sätta överblivna diamanter på.

Gör egna kort

Med lite hårt papper och diamanter kan du göra egna kort. Det går också att köpa färdiga kort som är helt vita som man kan sätta diamanter på. Du kan hitta på mönster själv eller använd korsstygnsmönster. Färdiga vita kort kan du hitta hos Skapamer.se: Vita kort.

Dekorera muggar

Om du har en mugg som ser lite tråkig ut så kan du limma fast diamanter i ett mönster på dem. Hitta på ett eget eller använd korsstygnsmönster.

Gör egna nyckelringar

Som jag skrev om för ett tag sedan köpte jag tomma nyckelringar och satte in diamanter i efter korsstygnsmönster. De var roliga att göra och du får personliga nyckelringar när du är klar. Du kan hitta instruktionerna för hur jag gjorde här: Nyckelringar med överblivna diamanter.

Nyckelringar
Olika nyckelringar jag gjort med överblivna diamanter.

Dekorera collageram

Du kan dekorera collageramar med diamanterna. En collageram är en sådan som du kan sätta flera bilder i. De har ofta lite större kanter och på dem går det att limma fast diamanter. Det går så klart att göra detta på andra ramar också, men jag tycker det ser coolare ut på de med collage. Collageramar kan du hitta hos BGA.

överblivna diamanter
En collageram som du kan sätta fast överblivna diamanter på.

Tom väv

Köp en tom väv och gör egna mönster eller följ ett korsstygnsmönster. Du behöver inte följa färgerna helt i ett korsstygnsmönster utan kan ofta ersätta med liknande färger. Det finns flera säljare som har tom väv som man kan köpa. Den är precis som väven som du får med ett Diamond Painting kit, men utan symboler. Du kan välja om du vill ha en väv för fyrkantiga eller runda diamanter, precis som när du köper ett färdigt kit. En säljare hittar du här: tom väv.