Oftast när man köper ett Diamond Painting kit så får man med ett tråg. Du använder tråget till att tömma ut diamanterna i och sedan skaka det försiktigt så att diamanterna hamnar åt rätt håll i skårorna i tråget. Nedan är några exempel på de tråg som finns. Kommentera nedan med vilken som är din favorit.

Grönt litet tråg

Jag skulle säga att det absolut vanligaste tråget är det gröna lilla tråget. I min mening är det oftast det man får med när man beställer ett färdig Diamond Painting kit. Detta tråg är helt okej om man inte har många diamanter av en färg som skall läggas. Om du har många diamanter av en färg så kan det vara lite jobbigt att behöva fylla på detta tråg hela tiden.

grönt tråg
Litet grönt tråg som är det man oftast får med en Diamond Painting.

Vitt tråg med pip

Detta är ganska likt det gröna tråget med undantaget att det är något större och har en pip. Pipen är bra om man vill tömma över diamanterna i påsar eller andra behållare.

Vitt tråg med pip
Ett vitt tråg med pip som är något större än det gröna och pipen gör det lätt att tömma tillbaka diamanterna i din förvaring.

Vitt stort tråg med pip

Har du många diamanter av en färg som du ska lägga och tycker det är jobbigt att fylla på de små trågen är detta ett bra alternativ. Det går att fylla i många diamanter på en gång. Vilket gör att det går snabbare för dig när du ska jobba med din Diamond Painting. Pipen gör att det går enkelt att tömma tillbaka diamanterna som blir över när du är klar med en färg.

Stort vitt tråg med pip
Stort vitt tråg med pip för dig som har många diamanter av samma färg.

Blått tråg med plats för penna

Detta tråg är ganska stort med höga kanter, det har även plats på kanten för att sätta fast den rosa pennan. Perfekt om man inte vill tappa bort pennan. Dock så är det lite svårt att tömma ur den på ett enkelt sätt. Vilket gör att om du har diamanter över som behöver tömmas tillbaka i din förvaring är det lite knepigt. Men fyller man inte på så mycket så att man slipper tömma tillbaka så är det helt okej.

Blått
Blått tråg med plats för den rosa pennan på ena sidan.