Det är många som undrar var man kan få tag i ramar till sin Diamond Painting. Då måtten på tavlorna inte är helt standard utan kan vara lite udda så är ramar kanske inte helt lätt att få tag i. Här tipsar jag om några butiker som säljer ramar.

Om man har svårt att hitta en ram som passar kan det vara en bra idé att köpa en något större och sedan använda passepartout för att få det att passa. Personligen har jag köpt ramar som är något större och sedan använt passepartout för att få till det. Då jag även syr korsstygn och de har en tendens att vara udda i måtten. Så investerade jag i en passepartoutskärare, linjal och papper och skär till mina egna (köpt hos Mattonbutiken).

Clas Ohlson

Clas Ohlson har ramar och även färdig skurna passepartout. Du kan köpa både i butiken och på deras hemsida. Du hittar ramarna här: Clas Ohlson.

BGA

BGA har det största sortimentet med ramar och passepartout av alla butikerna listade här. Dock är de dyrare än alla andra butiker, men det kan det kanske vara värt om man inte hittar det man vill ha någon annanstans. De har färdiga ramar och passepartout som du kan köpa, men de kan även göra måttanpassade sådana. Så om du har väldiga problem med att hitta en ram eller en passepartout som passar just din tavla. Kan du helt enkelt måttbeställa det, och få precis den storleken som du behöver. BGA har fysiska butiker i Gävle, Göteborg, Jönköping, Malmö, Norrköping samt fyra stycken i Stockholm. Webbutiken hittar du här: BGA.

Rusta

Rusta säljer ramar i sina butiker och har ibland 50% rabatt på dem. Du kan innan du går till butiken kolla in deras sortiment på deras hemsida och se om de kan ha något passande. Du hittar ramsortimentet här: Rusta.

Dollar Store

Dollar Store säljer ramar i sina butiker, och de brukar vara hyfsat billiga. Så om du har en Dollar Store i närheten kan det vara en bra idé att inspektera deras sortiment.

ÖB

Även ÖB säljer ramar, och de brukar även ha rabatter på dem. Jag har själv köpt några ramar från ÖB när de haft sänkt priset på dem. Inte för att ramarna är speciellt dyra från första början.