Jag har sett många som varit nyfikna på vad jag kallar sopa och plocka upp verktyget för Diamond Painting och jag köpte faktiskt en sådan för ett tag sedan. Så här kommer en liten recension av vad jag tycker om det.

Var jag köpte den

Jag såg sopa och plocka upp verktyget på AliExpress för en tid sedan och blev väldigt nyfiken på det. Jag kunde inte låta bli att köpa det då jag är lite prylgalen. Jag köpte det hos SleepyCat Store och vill du köpa din egna så hittar du den här: sopa & plocka upp verktyg.

sopa och plocka upp verktyget
Sopa och plocka upp verktyget.

Vad den används till

Spiller ut diamanter gör man lite då och då och detta verktyg gör att man enkelt kan sopa ihop diamanterna och sedan använda den kladdiga sidan till att plocka upp dem. Spiller du ut diamanterna på vävens lim så hjälper den dock inte då limmet på väven är starkare. Så där blir det till att plocka med en pincett.

sopa och plocka upp verktyget
Den kladdiga sidan som man använder för att plocka upp diamanter.

Mina tankar

Om man spiller ut lite diamanter på bordet eller på tavlan där man redan satt fast diamanter så är verktyget riktigt smidigt. Det är enkelt att sopa ihop diamanterna med borsten och likaså är det enkelt att plocka upp diamanter. Jag hade dock problemet med att när jag ska ta bort diamanterna från den kladdiga sidan så lossnar den kladdiga delen. Vilket egentligen inte gör så mycket, men det var lite irriterande då jag lyckades tappa den i mitt tråg några gånger när jag tog bort diamanter från den. Om den kladdiga sidan blir full med smuts eller om diamanterna inte fastnar så är det bara att blöta den lite. Då blir den både ren och diamanterna fastnar igen.

Jag tycker att den är riktigt bra om man spiller enstaka diamanter, men om du tappar ut massor på golvet så hjälper den inte.

OBS! Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar till AliExpress.