Det finns många olika sorters pennor till Diamond Painting. Vilket är riktigt bra då alla tycker olika och det gör att man då kan hitta en som fungerar just för en själv. Jag har köpt några olika och här är ett test av 3 Diamond Painting pennor. Jag ger dig information om hur jag tycker de fungerar så du kan själv bestämma om det är något att ha. Har du testat någon av dem? Vad tyckte du? Kommentera nedan och låt andra veta.

Penna 1 – Vaxpenna

En penna helt gjord av vax. Vilket är väldigt smidigt då man slipper fylla på med det rosa vaxet. Den är väldigt lång vilket jag tycker gör att det känns som man saknar precisionen som man får med en kortare. Dock märkte jag att det blir enklare med tiden och ens precision blir bättre. Dock om man sätter en diamant fel så kan man inte justera med pennan då den är för mjuk. I övrigt tycker jag det är enkelt att plocka upp diamanter med den. De sitter fast bra på udden och det är skönt att slippa fylla på vax. Den färgar av sig och gjorde att jag blev svart om fingrarna, men med ett penngrepp så slapp man det problemet. Är du sugen på att köpa pennan kan du hitta den här: vaxpenna.

Test av 3 Diamond Painting pennor
En vaxpenna som man behöver vässa ena änden för att kunna plocka upp diamanter.

Penna 2 – Vax i ena änden och smal metall del i andra

Jag tycker att den är skön att hålla i, lagom tyngd. Vax sidan är enkel att plocka upp diamanter med dock är den något stor så risken finns att man får med flera på kanterna. Något svårt att placera diamanterna på väven på grund av att vax sidan är stor. Metall sidan har bra precision och är enkel att fylla på med vax. Metall sidan är det enkelt att justera diamanter med om de hamnat fel men inte vax sidan då den är för mjuk. Är du sugen på att köpa pennan kan du hitta den här: vaxpenna med metall sida.

Vaxpenna med metall
En penna med en udd som består av vax och en som är av metall.

Penna 3 – Träpenna

Denna penna är lite annorlunda än de andra då den är gjord i trä. Det finns olika motiv och jag valde den med Totoro från animen My neighbour Totoro. Förutom att jag tycker den är riktigt snygg och välgjord så ligger den bra i handen. Den känns inte för tung och inte heller klumpig. Spetsen är precis som på de rosa pennorna och du kan enkelt fylla spetsen med vax. Är du sugen på att köpa pennan kan du hitta den här: träpenna.

En trä penna med motiv på Totoro.

OBS! Detta inlägg innehåller reklam genom länkar till AliExpress.