Vill du att din Diamond Painting ska glittra lite mer än vanligt? Har du någon del på tavlan som du vill ska sticka ut lite? Då har jag hittat något för dig. Det finns nämligen en sida som heter Diamond Painting with sparklers som erbjuder just detta. Nyfiken på hur det går till? Läs vidare nedan.

Vad är sparklers?

Sparklers är en sorts iriserande glas diamant som reflekterar många färger som en regnbåge. De är runda till formen och är 0,28 x 0,28 cm stora. Precis som de vanliga rund diamanterna. Det finns även något som kallas sparklers s4s (s4s står för sparklers for squares, på svenska sparklers för fyrkantiga) som är mindre och har då storleken som fyrkantiga diamanter har. Det vill säga 0,25 x 0,25 cm och dessa passar därför på en väv för fyrkantiga diamanter.

sparklers
Diamanter av typen sparklers och s4s (sparklers for square).

Vad är jellies?

Jellies är fyrkantiga AB diamanter (du kan läsa om AB diamanter nedan). De är varken helt ogenomskinliga eller helt transparenta. De är lika stora som vanliga fyrkantiga diamanter, det vill säga 0,25 x 0,25 cm.

jellies
Diamanter av typen jellies.

Vad är AB diamanter?

AB (Aurora Borealis) är diamanter i harts som har en iriserande beläggning och är vad du får med i vissa Diamond Art Club eller Dreamer Designs kit för att göra så vissa delar sticker ut.

aurora borealis
Diamanter av typen AB (aurora borealis).

Vad är meningen med sparklers och jellies?

Tanken med sparklers och jellies är att de ska göra så delar av din tavla verkligen poppar och sticker ut. Om det finns någon del av tavlan som du verkligen vill ska blänka extra mycket så är det dessa diamanter du ska använda dig av.

Hur gör man?

Du går in på deras hemsida och beställer helt enkelt den sorts diamanter du vill ha. Även dessa diamanter använder DMC nummer så du kan enkelt lista ut vilka nummer du behöver. Tanken är inte att du ska byta ut alla diamanter på hela din Diamond Painting, även om du säkert skulle kunna det. Utan tanken är att du ska byta ut diamanterna på vissa delar av tavlan för att ge den mer djup.

Var beställer man?

Om du vill beställa glittriga diamanter gör du det här: Diamond Painting with sparklers.

Du kan gå med i deras Facebook grupp som du hittar här: DP with sparklers.