Inom Diamond Painting finns det några olika sorters diamanter som kan vara bra att hålla koll på. Förutom de mest vanliga fyrkantiga och runda diamanterna finns även special formade och strass diamanter. Nedan kan du läsa mer om de olika diamanter som finns.

Fyrkantiga diamanter

De fyrkantiga diamanterna är precis som namnet antyder fyrkantiga. Storleken på dem är 0,25cm x 0,25 cm stora, de är alltså något mindre än de runda. De fyrkantiga diamanternas ovansida är skurna så att de har 9 sidor. Vilket är betydligt färre än de runda diamanterna som har 16 sidor.

olika sorters diamanter
Fyrkantiga diamanter är en av de typer som finns till Diamond Painting.

Runda diamanter

Precis som namnet antyder är de runda diamanterna runda. De är 0,28 cm x 0,28 cm stora, vilket betyder att de är något större än de fyrkantiga diamanterna. De runda diamanternas ovansida är skurna så att de har 16 sidor, vilket är betydligt fler än de 9 sidor som de fyrkantiga har.

Runda diamanter
Runda diamanter är en av de typer som finns till Diamond Painting.

Specialformade diamanter

Specialformade diamanter är som namnet antyder diamanter som är olika stora och har olika form. Dessa används ofta till Diamond Painting med påfågelmotiv. Där du använder de specialformade diamanterna till svansen på påfågeln. De specialformade diamanterna finns ofta tillsammans med strass diamanterna. Jag tycker att de specialformade diamanterna ger tavlorna det där lilla extra.

Specialformade diamanter
Specialformade diamanter är en av de typer som finns till Diamond Painting.

Strass (rhinestone) diamanter

Strass diamanterna eller Rhinestone som de brukar kallas på Engelska är de diamanter som påminner om glas. De är runda och har en plan yta på toppen. Strass diamanterna brukar finnas i kombination med de specialformade diamanterna. Något som de flesta brukar tycka är att de blänker mycket mer än de vanliga runda diamanterna.

Strass
Strass diamanter är en av de typer som finns till Diamond Painting.