Ibland vägrar diamanterna att stanna på väven. Diamanterna poppar upp och gör att Diamond Painting tavlan ser hemsk ut. Här kan du läsa några tips om vad du kan göra för att hålla de envisa diamanterna nere. Om du har något tips så skriv en kommentar och berätta hur du gör.

1. Kavel

Ibland poppar diamanterna upp för att det är lite för trångt på väven. Då kan du använda en kavel för att trycka ned dem ordentligt. Trycket från kaveln gör att diamantera får den plats de behöver för att få plats på väven, och då poppar de inte upp.

2. Nagellack/Lim

Är det endast någon enstaka diamant som är envis och poppar upp så kan du använda nagellack eller lim. Sätt lite genomskinligt nagellack eller lim på undersidan av diamanten och tryck ned den på sin plats. Lägg gärna något tungt uppe på den tills du är säker på att nagellacket/limmet torkat.

3. Bubblor i limmet

Det kan förekomma bubblor i limmet på väven och dessa kan göra att diamanterna poppar upp. Om du har bubblor i limmet så är det bäst att göra hål i bubblorna innan du placerar diamanterna. Hur du blir av med dem kan du läsa här: Bubblor i limmet – så blir du av med dem.

4. Hål i diamanten

Om det är några diamanter här och där som står upp kan det vara så att du råkat använda en diamant som inte har helt slät baksida. Har diamanten inte en helt slät baksida får den nämligen inget fäste på limmet på väven och släpper efter ett tag. I dessa fall är det bara att pilla bort diamanten och sätta dit en ny.

5. Nya diamanter

Om alla diamanter har svårt att stanna nere på väven, så kan det vara fel på dem. I det fallet är det bäst att kontakta säljaren och begära nya diamanter. Du ska inte behöva sitta och limma fast varje diamant separat för att diamanterna skall sitta fast ordentligt.