Jag har sett fler och fler inlägg i olika Diamond Painting grupper på Facebook prata om nano tape och micro Glue Dots. Detta gjorde mig nyfiken. Frågor som ”vad är det?”, ”vad används det till?” och framför allt ”vad har det med Diamond Painting att göra?” dök upp i mitt huvud. Jag började läsa på och här delar jag med mig av vad jag har kommit fram till.

Vad är nano tape?

Nano tape är en elastisk tejp som fäster på det mesta och som går att återanvända. När du använt tejpen kan du helt enkelt ta loss den och tvätta av den för att använda den igen. Den är väldigt töjbar vilket gör att man kan enkelt dra i den för att få rätt storlek. Tejpen är giftfri, återvinningsbar och miljövänlig. Ibland kallas nano tape även för magic tape (magisk tejp).

Nano tape
Nano tape som kan användas i ställe för det rosa vaxet.

Vad är micro Glue Dots?

Glue Dots är namnet på företaget som tillverkar micro Glue Dots. De startade 1997 och var då först ut på marknaden med produkter som direkt kunde limma/klistra ihop föremål. På svenska byter ”Glue Dots” ungefär ”lim prickar”, och det förklarar ganska väl vad de är för något. Så vad kan man säga att micro Glue Dots är? Jo micro Glue Dots är små genomskinliga, ultratunna ”lim-pluttar”, tillverkade av permanent lim, gjorda för att fästa små föremål.

Glue dots
Micro glue dots som kan användas i stället för det rosa vaxet.

Vad används nano tape och micro Glue Dots till?

När du nu läser om dessa tror du kanske att de används för att ersätta limmet på väven, men så är inte fallet. Båda används i stället för det rosa vaxet i pennan. Tanken är att du ska använda antingen nano tape eller micro Glue Dots och på så sätt slipper du fylla på pennan med vax. Båda varianterna ska hålla betydligt längre än vax, och även längre än häftmassa som jag vet många använder i stället för vaxet. Nano tape kan man enkelt klippa till i en storlek som gör att man kan stoppa in den i spetsen på pennan. Micro Glue Dots kan man rulla ihop och stoppa in i spetsen. Jag har själv ännu inte provat någon av dem, men jag har nano tape hemma som jag köpte till ett helt annat ändamål. Så jag ska testa detta så fort jag får tid, för om det fungerar bra så är det verkligen värt det.

Vad får man tag i det?

Vill du prova själv så finns Nano tape bland annat hos CDON som du kan hitta här: CDON nano tape och hos AliExpress som du kan hitta här: AliExpress nano tape. Micro Glue Dots finns bland annat hos Kristinas Scrapbooking som du kan hitta här: Kristinas scrapbooking micro Glue Dots och hos Amazon som du kan hitta här: Amazon micro Glue Dots.

OBS! Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar till AliExpress och Amazon.