Det är många som när de sitter med sin Diamond Painting tycker att det ser pixligt och fult ut. Det går inte att se vad det är. Det behöver inte vara så att du har beställt en för liten storlek. Det kan vara så att du behöver ta ett steg tillbaka och titta på din tavla på lite avstånd.

Avstånd

Så är det nämligen med verk som är gjorda i pixlar. Oavsett om det är pixel konst, korsstygn eller Diamond Painting. Så gör de sig bäst från ett litet avstånd. När du sitter nära ditt projekt och stirrar på det från något decimeters håll så är det svårt att se helheten. Likaså när du precis börjat på din tavla så kan det vara svårt att se vad det är för något. Då får du vara tålmodig och göra klart en större del. Så kan du sedan kan ta ett steg tillbaka och se helheten. Jag håller på med en tavla just nu som jag ibland undrar vad tusan det ska föreställa. Tar jag då ett steg bakåt och tittar på avstånd istället för på just den lilla del jag håller på med ser jag det tydligt. Om du inte lyckas se vad det är på nedan bild kan jag avslöja att det är huvudet och överdelen på en fågel. Den större bilden ovanför är mer av tavlan, och från lite avstånd så det är lättare att se.

Ta ett steg tillbaka
Ibland måste man ta ett steg tillbaka och titta på sin Diamond Painting från avstånd för att se vad det är.

För liten

Även om det ofta hjälper att ta ett steg tillbaka och se helheten. Så finns det fall där bilden är helt enkelt för liten. Det kommer att vara pixligt oavsett hur långt bak du går. Därför är det viktigt att ha i åtanke när man beställer en tavla att ju större tavla desto mer detaljer kommer med.