Har du någon gång tagit bort skyddsplasten för att börja jobba på ett område bara för att sedan lägga symbolkartan i limmet? Om svaret är ja ska du veta att hoppet inte är ute. Du kan fortfarande rädda din Diamond Painting trots att papper fastnat i limmet. Nedan finns några olika metoder som du kan använda dig av.

Metod 1 – våtservetter (baby wipes)

Gnugga försiktigt med en våtservett (baby wipes) på pappret som fastnat. Pappret kommer bli blött och då lossnar det. När du låtit allting torka kommer limmet vara som vanligt och diamanterna kan sättas fast.

Metod 2 – varmluftpistol

Använd en varmluftpistol för att värma upp limmet och försiktigt ta bort pappret. Tänk på att inte ha den för nära så att väven smälter. Var även försiktig så att allt lim inte fastnar på pappret och följer med när du tar bort det.

Metod 3 – disktrasa och vatten

Ta en disktrasa och blöt med vatten. Krama ur den så att den är fuktig, du vill inte att den skall ha för mycket vatten i sig. Använd sedan disktrasan på pappret. När pappret blir fuktigt så kommer du att kunna ta loss det. När limmet och väven är torr kan du sätta fast diamanter igen.

Metod 4 – pincett & rosa pennan

Om inte så mycket papper har fastnat kan man använda pincetten eller den rosa pennan för att skrapa bort pappret med. Här gäller det att vara försiktigt så att man inte skrapar bort limmet från väven.

Limmet försvann!?

Använde du någon av metoderna och limmet försvann? Var inte orolig. Läs detta inlägg för att lära dig vad du kan göra åt det; Limmet är borta – så här gör du i stället.