Om du saknar diamanter i olika färger till din Diamond Painting tavla så behöver du inte vara orolig. Det finns sätt att lösa det på. I första hand ska du ta kontakt med butiken där du köpte tavlan för att få dessa. Om du av olika anledningar inte vill det så berättar jag här om tre olika sätt du kan använda för att hitta färger du saknar.

Efterlys på Facebook

Det finns många olika Facebook grupper om Diamond Painting och många medlemmar sparar sina överblivna diamanter. De flesta brukar också vara väldigt givmilda och mot portokostnad ger bort diamanter. Så om du saknar några några färger är det definitivt värt att fråga i någon Diamond Painting grupp om någon har och kan tänka ge dig några. Ibland kan nyansen skilja pga olika färgbad, men är det bara några enstaka diamanter så bör det inte synas.

Använd en liknande nyans

Om du har sparat diamanter från tidigare projekt så kan du använda en DMC karta eller en hemsida för att ta fram närmsta liknande nyans. Ofta finns det en färg som är liknande i färg och om det bara är några få diamanter så kan du ersätta dem med färgen som är lika utan att det syns. Då får du både användning av dina överblivna diamanter och sparar in några kronor på att köpa nya eller betala frakt till någon på Facebook. En hemsida som erbjuder uppslagning på nyanser kan du läsa om här: Ersätt en färg med närmsta nyans.

Beställ enbart diamanter

Om det är väldigt många diamanter och du har svårt att hitta färger du saknar på annat sätt så kan det vara en idé att beställa bara diamanter. Det finns flera butiker som säljer enbart diamanter. Både svenska och utländska, samt flera försäljare på AliExpress. De brukar säljas efter DMC färgnummer och ofta är det den lilla påsen med cirka 200 diamanter i som är antalet diamanter man får.