Om du någon gång vält ut ditt tråg eller dina behållare med diamanter till Diamond Painting så vet du hur jobbigt det är. Här kommer 4 tips mot vältande tråg. Om du har vält ut ditt tråg så kan du läsa om hur du får upp diamanterna här: Spillt ut diamanter överallt.

1. Häftmassa

Du kan ta lite häftmassa och sätta under tråget och sedan trycka fast det på lämplig plats. Då sitter tråget fast lite bättre och blir svårare att välta. Detta är mer lämpligt om man inte behöver flytta på tråget en massa.

2. Behållare med lock för varje fack

Om du råkat välta ut hela lådan med dina diamanter så är det bästa att skaffa en med separata behållare. Det vill säga en låda där varje färg har ett eget lock. Då om olyckan är framme så är det troligtvis endast en färg som åker ur i stället för alla. Det kommer ta betydligt mindre tid att bara plocka upp diamanterna än om du måste sortera färger också.

förvaringslådatictac
Förvaring där varje låda har ett eget lock.

3. Överfyll inte tråget

Att inte fylla tråget helt fullt gör att om olyckan är framme så är det inte massor av diamanter som flyger iväg. Visst du behöver fylla på det lite oftare, men om olyckan är framme så behöver du bara plocka upp en handfull diamanter.

4. Antiglidmatta

Jag har för det mesta sett dessa antiglidmattor som hållare för mobiltelefoner i bilar. Men de går även att använda till andra saker. Till exempel för att ställa tråget till Diamond Painting på. Mattan är klibbig och håller sig kvar på de flesta underlag, vilket gör att även tråget bör sitta fast. Du kan köpa antiglidmattor lite överallt, till exempel hos Coolstuff, CDON.com, Clas Ohlson och Biltema.

antiglidmatta
Antiglidmatta som kan användas för att ställa tråget på så att det inte välter lika lätt.