Det kryllar av smarta Diamond Painting tips och här hittar du tre av dem. Har du något smart tips som inte står med? Kommentera gärna nedan med ditt smarta Diamond Painting tips och dela med dig. Du kan läsa fler tips här: 7 Diamond Painting tips.

Kanten med klister

Irriterar du dig på den klistriga kanten runt din Diamond Painting? Fastnar du i den eller blir den smutsig. Skyddsplasten som används till att täcka tavlan kan du använda dig av. Om du klipper till bitar av den och lägger på den klistriga kanten. Så har kanten ett skydd mot smuts och du slipper fastna i den. Skyddsplasten går också enkelt att ta bort när tavlan är klar för inramning. Jobbar du på din första tavla och inte har någon skyddsplast att använda kan du i stället ta bakplåtspapper.

Häftmassa i trågets pip

Har du ett tråg med en pip så har du säkert någon gång råkat spilla ut diamanterna ur pipen. Även om pipen är väldigt bra för att tömma tillbaka diamanter är den inte lika bra när man ska ha diamanter i tråget. Det du kan göra är att ta en bit häftmassa och sätta i pipen. På så sätt åker inte diamanterna ur pipen och häftmassan är enkel att ta bort när du vill använda pipen för att tömma tillbaka diamanter.

Schackrutemönster

Har du stora områden i samma färg som du ska lägga så är det en bra idé att använda dig av schackrutemönster. Vilket innebär att du lägger varannan diamant på symbolen på väven. Jag tycker att diamanterna hamnar rakare när man lägger dem på detta sätt. Man får också ett väldigt tillfredsställande klick när man sätter ner diamanter i hålen. Detta brukar också göra att de stora områdena i samma färg blir mindre tråkiga att lägga.

schackrutor
Diamanter lagda i ett schackrutemönster.