Gemsflow – Diamond Painting logbook är en app för att hålla koll på dina Diamond Painting tavlor och diamanter. Företaget GemsFlow är det som har skapat appen och de säljer även Diamond Painting tavlor via sin hemsida. Appen har många bra funktioner och uppdateras regelbundet.

iOS och Android

Appen är tillgänglig för både iOS och Android enheter. Den är dessutom gratis, så det finns ingen anledning att inte skaffa denna app. Du hittar den för iOS här: iOS, och den för Android kan du hitta här: Android.

Funktioner

I appen kan du lägga till projekt, färger du har och det finns även en önskelista. När du lägger till ett projekt så kan du ange en hel hög med information om det. Du kan namnge projektet, lägga till en bild, ange måtten, antal färger, vilken butik du köpte av och en webbadress till butiken. Du kan även ange datum för när du beställde den, fick den, startade den och när du blev klar. Du kan även ange om tavlan är full eller partial drill och vilken typ av diamant som den har.

gemsflow
Sidan där man lägger till information om ett nytt projekt i GemsFlow appen.

Status

Du kan sätta olika status på ditt projekt. Om det är något du önskar och vill lägga till på önskelistan så kan du sätta ”Wish List” som status. Vilket gör att du kan lägga in de tavlor du vill ha och slipper ha det i huvudet eller på en pappers lapp som glöms bort. Du har status för ”Not Recieved”, ”Recieved, Not Started”, ”Started” och ”On Hold”. Så du kan sätta status utefter om du fått tavlan eller inte, samt om du startat den eller ej. När du väl är klar med tavlan kan du sätta status ”Completed – Kept”, ”Completed – Sold” och ”Completed – Gifted”. Så du kan även hålla koll på de tavlor som du gjort och sålt eller gett bort. Riktigt smart tycker jag.

gemsflow
De olika statusar som man kan sätta på projekten i GemsFlow appen.

Färger

Om du vill ha koll på vilka färger du har så kan du lägga in det i appen. Du kan lägga in diamanter som har nummer från DMC, AB (Aurora Borealis) och Diamond Dotz. Så inte enbart DMC färger finns i appen, vilket är ett plus om du köper tavlor med AB eller Diamond Dotz färger.

gemsflow
De olika märken av diamanter som du kan lägga till i appen.