Har du någon gång fått plast på din Diamond Painting tavla som du inte gillar? Den är helt enkelt inte bra. Plasten på tavlan prasslar eller den vill inte släppa från väven. Du behöver inte bita ihop och stå ut med det. Som tur är finns det alternativ man kan använda i stället.

Bakplåtspapper

Du kan byta ut den dåliga plasten mot bakplåtspapper. Något som är enkelt att få tag på och inte kostar en halv förmögenhet. Tänk på att det är bäst att prova på en liten bit av tavlan så bakplåtspappret inte fastnar. Man vet aldrig med de olika märkena som finns om det är någon som inte är lämplig för detta.

plasten
Bakplåtspapper som man kan använda för att byta ut plasten på Diamond Painting.

Spar den bra plasten

Har du gjort klart en tavla och tyckte att plasten på den var bra så kan du spara den och återanvända till en som har dålig plast. Både bra för miljön och smidigt för dig som får plast du är nöjd med. Speciellt mycket plats tar det inte upp heller så man behöver inte vara orolig över utrymmesbrist.

Köp bra plast

Om du inte har gjort så många tavlor och inte har någon plast att spara, så kan du köpa plast. Det är bitar man kan köpa som är i ungefär samma storlek som ett A5 papper (140×105 mm). Vilket gör att om du ändå skär till skyddsplasten på tavlan så är det redan klart när du satt på dessa. Denna plast är inte den genomskinliga som de flesta inte gillar utan den vita lite tjockare plasten. Om du vill köpa hittar du den här: vita plasten.

plasten
Plast som man kan köpa för att ersätta plasten som kommer med Diamond Painting tavlor.

OBS! Detta inlägg innehåller reklam genom länkar till AliExpress.