Du har säkert hört någon klaga över att denne har fått trasiga och dåliga diamanter till sin Diamond Painting tavla. Detta händer ibland och om man får många trasiga och dåliga diamanter så kanske de bra inte räcker till tavlan. Om du råkar ut för det så ska du kontakta den du köpte tavlan av för att få nya.

DMC-310 – svart

Den färg som oftast är problem med är DMC-310, vilket är svart. Färgen har en tendens att ofta ha dåliga diamanter. Anledningen är troligtvis att det görs så otroligt många diamanter av den färgen och ibland går något snett vid tillverkningen. Personligen vet jag att det var en period då många klagade på just svarta diamanter från Huacan Official Store. Folk hörde av sig till dem och klagade och fick nya diamanter som var bra. Efter det så verkar de ha åtgärdat felet och diamanterna är bra igen.

Vad är trasiga och dåliga diamanter?

En trasig och dålig diamant är en diamant som kan ha en konstig form, ett hål i sig, är väldigt mycket större eller mindre än de övriga. Ibland är det också väldigt mycket små plast spån med, nästan som någon tagit ett rivjärn och rivit ner diamanter. Dessa diamanter bör man inte använda till sin Diamond Painting tavla, då det dels inte ser snyggt ut och dels så fäster de inte på limmet. Vilket gör att den färdiga tavlan inte ser bra ut.

Diamanter med hål

Diamanter med stora eller många små hål kastar jag på en gång. Detta då det brukar synas väldigt bra på en tavla när man använder sådana. Om jag har en diamant med ett litet hål som knappt syns så kan jag använda den. Men oftast kastar jag alla diamanter med hål. Använder man en diamant här och där med ett litet hål i kommer det inte synas så vida du inte inspekterar tavlan från några centimeters hål. Så om du nästan är klar och saknar några diamanter så går det att använda de med små hål utan att vara orolig att det syns.

trasiga och dåliga diamanter
En Diamond Painting diamant med hål i sig.

Ojämn baksida eller hål i den

Vissa diamanter har en ojämn baksida eller hål i den. Detta gör att de poppar upp eller inte fäster när du försöker sätta fast dem. Dessa diamanter är det bara att kasta. Om du använder dem kan de annars vara något högre än de andra eller så lossnar de hela tiden.

Dålig baksida
En Diamond Painting diamant med dålig baksida.

För stora eller för små diamanter

Diamanter som är större eller mindre än de andra bör du undvika att använda. De gör nämligen att det kan bli glipor eller för trångt på väven. De gör även att raderna kan bli skeva om du använder fyrkantiga diamanter.