Om du beställer ett Diamond Painting kit så får du med ett tråg. Frågan är dock varför man får med det och vad det används. Så här tänkte jag helt enkelt svara på frågan tråg – vad använder man det till?

Vad är ett tråg?

Om du tittar hos Wikipeda så är ett tråg ”ett avlångt, fyrsidigt fat eller kärl som är avsett för framställning, förvaring, förpackning eller servering av mat”. Nu är det inte mat vi sysslar med, men jag skulle ändå kalla den behållare vi får med för tråg. Då man även använder ordet för att beskriva andra typer av avlånga behållare.

Tråg - vad använder man det till?
Tråg – vad använder man det till?

Olika sorter

Det finns en uppsjö olika sorters tråg, men den vanligaste att få med ett kit är nog det gröna lilla tråget. Om du är nyfiken på de olika sorter som finns så har jag skrivit om det i ett inlägg som du kan hitta här: Tråg – vad finns det för olika sorter.

Vad används det till?

Nu till den stora frågan i rubriken tråg – vad använder man det till? Jo, tråget till Diamond Painting har en stor roll. Det används nämligen till att få diamanterna att hamna åt rätt håll. Detta gör att man kan enkelt plocka upp diamanterna med pennan. Tråget har nämligen skåror i botten som sitter precis så brett isär att diamanterna får plats mellan dem. Diamanterna är även släta på ena sidan, och om man skakar tråget försiktigt så hamnar de med den släta sidan nedåt mellan skårorna. För när du plockar upp diamanterna med pennan så vill du att de ska vara med den spetsiga sidan upp. Så du enkelt kan placera den platta sidan i limmet på väven.

Tråg - vad använder man det till?
Ett tråg med diamanter där majoriteten hamnat åt rätt håll.