I många fall säger man att storlek inte har någon betydelse, detta är inte fallet när det kommer till Diamond Painting. Här har storleken väldigt stor betydelse. Det är nämligen så att ju större tavlan är desto fler detaljer kommer att synas. Detta är något som är bra att känna till när man skall välja vilken storlek man vill ha på sin tavla.

För liten storlek

Att beställa en tavla som är för liten är nog det vanligaste ”felet” som man gör i Diamond Painting världen. Jag har själv gjort en tavla som är alldeles för liten och man kan knappt se vad det är för något. Avgör själv hur bra du tycker nedan tavla är. Går det att se vad det är? Knappt säger jag. Det är Peter Pan, Tingeling, Lena, John och Mikael som flyger över London. Uppe i vänstra hörnet skall Landet Ingenstans synas. Vilket mest ser ut som ett moln. Jag hade här behövt köpa en mycket större tavla för att få med alla detaljer.

peterpan
Diamond Painting tavla i för liten storlek. Man ser inte landet ingenstans uppe till vänster.

Större är bättre

Det som man ska tänka när man ska köpa en Diamond Painting är att större är alltid bättre. Är du osäker på hur stor tavla du behöver köpa så finns det grupper på Facebook som du kan fråga i. Det är troligtvis någon som har gjort tavlan du vill göra, eller som har gjort en liknande. Det är alltid tråkigt att lägga pengar på en tavla som sedan ser ut som en röra av färger. Jag skulle vilja säg att det är bättre att fråga sig för än att chansa och bli besviken.

Nedan är en jämförelse mellan skärpan av olika storlekar. Den minsta storleken är suddig även om det går att se vad det är. Sedan blir de bara skarpare och skarpare. Det man får göra är att själv avgöra om man tycker att de mindre skarpa bilderna är bra eller ej.

storlek
Jämförelse mellan de olika storlekarna.