När man beställt ett färdigt Diamond Painting kit så får man ibland utöver den rosa pennan även med en pincett. Vad används då denna pincett till? Jo du kan använda den för att sätta fast diamanterna. Enklast är de fyrkantiga diamanterna, de runda är lite knepiga att få grepp på med en pincett enligt mig.

Placera enstaka diamanter

Personligen använder jag hellre pincetten när jag precis börjat på en tavla och diamanterna jag ska sätta fast är utspridda en och en. Då tycker jag att jag får bättre precision när jag använder pincetten än den rosa pennan. Diamanterna hamnar rakare och är lättare att rätta till. Är det däremot hål som ska fyllas igen så tycker jag att det är lättare med den rosa pennan.

Ta bort felplacerade diamanter

Pincetten är också bra till att plocka bort diamanter. Om någon diamant hamnat fel eller sitter snett så är pincetten ett bra verktyg för att ta bort dem. Likaså om du upptäcker att du råkat sätta fast en diamant med hål i så går de att plocka bort med pincetten.

Flera diamanter på en gång

Man kan även använda pincetten för att placera flera diamanter på en gång. Jag har använt den till att placera både två och tre diamanter på en gång. Det krävs dock en hel del övande för att få till det. Ibland lyckas jag få upp tre stycken på en gång med pincetten och ibland så flyger diamanterna iväg och vill inte alls bli upp plockade. Som sagt övning ger färdighet.

 

Olika Pincett modeller

Det finns lite olika modeller av pincetter och det är bara att prova sig fram till vilken som man tycker bäst om. Jag har själv endast provat den som är vinklad och tycker att den fungerar bra. Detta då pincetten är vinklad så ser man lättare var man placerar diamanten och på så sätt tycker jag den hamnar rakare.