Tycker du liksom mig att det är jobbigt att fylla på pennan med vax hela tiden? Då har jag ett tips till dig; Pick-Me-Up pen. Jag har sett i en del utländska Diamond Painting grupper på Facebook att de använder en penna som kallas Pick-Me-Up. Det väckte så klart min nyfikenhet och jag var tvungen att undersöka vad det var.

Vad är Pick-Me-Up pen?

Pick-Me-Up pen är en penna som i ena änden har en kladdig massa som kan användas för att plocka upp diamanter, och i den andra en liten platt del som man kan justera diamanter med. Pennan är cirka 18 cm lång. Pennan tillverkas av Silhouette America och det är troligtvis därför som jag sett den pratas om mest bland amerikaner i Facebook grupper.

pick-me-up pen
Pick-Me-Up pen som kan användas till Diamond Painting.

Hur fungerar Pick-Me-Up pen?

Pennan kommer med en kladdig massa i ena änden. Massan påminner lite om häftmassa tycker jag, vad det egentligen är vet jag inte. Den är väldigt enkel att använda. Du tar bara av locket, sedan vrider du pennan för att få fram den kladdiga massan. Var försiktig så du inte får fram för mycket. För då finns risken att det lossnar från pennans spets och att det smetas av på diamanterna. Vad jag lyckats förstå när jag läst om pennan är dels att den kladdiga massan håller länge, och om den tar slut kan man fylla på med häftmassa. Det låter riktigt smidigt tycker jag.

Pick-Me-Up pen
Änden som man plockar upp diamanterna med. Lite kladdig massa sticker ut.

Vad jag tycker

Jag tycker att pennan är riktigt bra. I början var det lite knepigt med hur jag skulle hålla den. Mest för att jag ville hålla på den del där man skruvar på pennan för att få fram massan. Vilket i princip bara är gängor och den är smalare där. Men efter lite övning så lyckades jag komma fram till hur jag kunde hålla för att det skulle bli bekvämt. Jag har läst att den kan bli lite slapp vid gängorna när man skruvar på pennan, men att det enkelt kan lösas med en liten tejp bit på gängorna. Än så länge har jag inte märkt något av det, men min penna är i princip ny.

Var kan man köpa Pick-Me-Up pen?

Även om pennan verkar vara mest känd i USA så kan du även hitta den i Sverige. Jag köpte min hos Kristinas Scrapbooking, men de finns även hos Fyndiq dock till ett väldigt högt pris om man jämför de två. Den finns även att köpa hos Amazon, men då blir priset också högre. Om du vill köpa den hos Kristinas Scrapbooking kan du hitta den här: Pick-Me-Up pen. Om du hellre vill köpa den hos Amazon kan du göra det här: Pick-Me-Up pen.